O nouă abordare UE a sănătății mintale 

Uniunea Europeană s-a confruntat cu crize fără precedent, care au afectat în mod semnificativ capacitatea cetățenilor de a face față provocărilor din ce în ce mai mari în contexte aflate în schimbare rapidă.

Cu 20 de inițiative emblematice și oportunități de finanțare UE în valoare de 1,23 miliarde EUR provenind de la diverse instrumente financiare, noua abordare cuprinzătoare a sănătății mintale pune sănătatea mintală pe picior de egalitate cu sănătatea fizică, ca parte a unei uniuni europene a sănătății puternice.

Sănătatea mintală este influențată de starea societății, a economiei și a mediului în care trăiesc oamenii, precum și de experiențele lor.

În acest material informativ se urmărește:

  • promovarea unor alegeri mai sănătoase în ceea ce privește alimentația, activitatea fizică, alcoolul, tutunul și consumul de droguri.
  • recunoașterea factorilor determinanți de mediu, sociali și comerciali ai sănătății: condițiile de viață (locuințe, calitatea aerului, accesul la sport, cultură, natură și zone verzi), riscul de violență, riscurile psihosociale la locul de muncă și echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cetățenilor mai multe exemplare ale acestei publicații, în limba română.

Luxemburg, Iunie 2023.