Europe Direct Argeș la Târgul de Carte pentru Copii ”JuniorFest”La finalul lunii mai 2023, Centrul Europe Direct Argeș a derulat o serie de activități în cadrul Târgului de Carte pentru Copii JuniorFest, organizat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș.

Astfel, în data de 29 mai 2023, copii, tineri și adulți din Pitești au fost dornici să participe la concursul Euroquizz, unde și-au testat cunoștințele despre Uniunea Europeană și au fost recompensați cu materiale promoționale din partea Centrului Europe Direct Argeș.

În zona pietonală din fața Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, voluntarii Europe Direct Argeș au distribuit materiale informative (broșuri, hărți, semne de carte, cărți poștale și pliante) provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene tuturor cetățenilor interesați de tematica europeană. O bună ocazie de a interacționa cu aceștia și a oferi informații despre concursurile, rețelele europene, granturile și programele Uniunii Europene.

În data de 30 mai 2023, elevi de la diferite școli din Pitești au participat la activitatea interactivă Descoperim Europa – vânătoare de comori în bibliotecă, în cadrul căreia au aflat cât de frumoasă este Europa și ce oportunități faine oferă ea cetățenilor ei.

Pașii i-au purtat prin compartimentele Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, unde au descoperit pe rafturi cărți, reviste, ziare, enciclopedii, dicționare și titluri de lucrări din diferite domenii ale cunoașterii precum literatură, psihologie, medicină, matematică, istorie, geografie, artă etc. Indiciile ascunse pe care aceștia le-au găsit prin bibliotecă au format la final adevărata comoară, un puzzle cu valorile europene și unitate în diversitate în UE.

Ne-am bucurat de prezența Domnului Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș care i-a felicitat pe tineri și le-a urat să continue pe acest drum, de a explora toate oportunitățile oferite, să se implice în activități și concursuri care să-i ajute în dezvoltarea personală.

În cadrul acestui eveniment au fost alături de noi și elevii înscriși la concursul Euro Quiz, organizat în fiecare an de Reprezentanța Comisiei Europene, care constă în întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.

Participanții celor două echipe câștigătoare la nivel județean, respectiv ”The Braves” de la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Pitești și ”JuLuSoDa” de la Școala Gimnazială ”Traian” din Pitești au fost recompensați pentru rezultatele bune obținute în cadrul concursului.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi!