Comisia Europeană dă startul competiției Euro Quiz 2023Competiția se adresează elevilor în clasele V – VIII, pasionați de istorie, geografie, limbi străine, cultură generală și care vor să își testeze cunoștințele alături de colegii lor.

Concursul național Euro Quiz este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România în parteneriat cu Ministerul Educației.

Începând cu 2 martie, au demarat înscrierile la sesiunile de pregătire online, care se vor desfășura în zilele de 14 și 15 martie 2023. Formularul de înscriere se găsește aici: https://euroquiz.ro/ 

Euro Quiz este un concurs național online, cu întrebări și răspunsuri despre trecutul, prezentul și viitorul Uniunii Europene, adresat elevilor din învățământul gimnazial din întreaga țară, prin intermediul căruia Reprezentanța Comisiei Europene în România se apropie de copii și tineri și de familiile acestora.

Înscrierile au loc în perioada 20 – 31 martie 2023.

Etapa județeană a competiției se va desfășura în data de 5 aprilie 2023, iar etapa națională, pe 9 mai 2023.

Calendarul complet și regulamentul concursului se găsesc pe site-ul oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe linkul: Euro Quiz (europa.eu).

Detalii în comunicatul de presă: https://romania.representation.ec.europa.eu/news/comisia-europeana-da-startul-competitiei-te-asteptam-la-euro-quiz-2023-2023-03-06_ro