Investing in education in a post-Covid EU



Pandemia de Covid-19 a declanșat cea mai mare perturbare a societăților și economiilor țărilor UE, inclusiv în sistemele lor de învățământ, de la al Doilea Război Mondial. Răspunsul la criză a forțat guvernele naționale să-și majoreze cheltuielile pentru a menține economia și serviciile publice pe linia de plutire. Această situație a adus oportunități semnificative, precum și provocări pentru investițiile în sectorul educațional.

Acest raport este o primă încercare de a documenta modul în care statele membre ale UE și-au adaptat investițiile în educație pentru a face față epidemiei de Covid-19.

Raportul evidențiază, de asemenea, câteva lecții învățate analizând asemănările și diferențele cu criza economică și financiară anterioară de la sfârșitul anilor 2000.

Menținerea investițiilor de înaltă calitate în educație va fi esențială pentru îmbunătățirea creșterii economice viitoare în UE și pentru menținerea sustenabilă a finanțelor publice ale statelor membre.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cititorilor un exemplar al acestui material informativ, în limba engleză.

Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2022.