David Nicolae Şolga, câștigătorul din România al concursului UE pentru tinerii traducătoriComisia Europeană îi felicită astăzi, 9 februarie, pe cei 27 de câștigători ai celei de-a 16-a ediții a concursului său de traducere, Juvenes Translatores, destinat liceenilor. Anul acesta, 2 883 de participanți și-au testat competențele lingvistice prin traducerea unui text în și din oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE. Câștigătorul din România este David Nicolae Şolga, elev în cadrul Liceului Teoretic „George Moroianu” din Săcele.

Din cele 552 de combinații lingvistice disponibile, elevii din 681 de școli au utilizat 141 combinații, traducând inclusiv din spaniolă în slovenă și din polonă în daneză.

Traducătorii Comisiei Europene au selectat 27 de câștigători, câte unul din fiecare țară a UE, precum și un număr de 287 de elevi care au primit mențiuni speciale pentru traducerile lor de excepție.

Ceremonia de premiere a celor 27 de câștigători va avea loc la 31 martie 2023, la Bruxelles.

Detalii în comunicatul de presă: https://romania.representation.ec.europa.eu/news/david-nicolae-solga-castigatorul-din-romania-al-concursului-ue-pentru-tinerii-traducatori-2023-02-09_ro