Olimpiada de Științe ClimaticeOlimpiada de Științe Climatice invită tinerii sub 25 de ani din întreaga lume să participe la Olimpiada de Științe Climatice, ediția 2022, ca să găsească o soluție la cea mai mare problemă a schimbărilor climatice și să devină liderii climatici de mâine.

Despre ce este vorba

Olimpiada de științe climatice se va desfășura online și constă în patru runde: calificări, sferturi de finală, semifinale și finală.

Primele două runde constau într-un test cu variante multiple de răspuns. În ultimele două runde este necesară o propunere detaliată pentru a rezolva o problemă climatică din lumea reală.

Problemele vor acoperi 7 subiecte diferite: energie curată, agricultură, resurse de apă, biodiversitate, economie durabilă, transport sustenabil și dezvoltare globală.

Cine se poate înscrie 

Studenți și tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Aceștia pot participa singuri sau într-o echipă de două persoane.

Cum te poți înscrie

Cei interesați trebuie să se înregistreze aici. Proba de calificare este un test de 25 de minute despre climă, care poate fi făcut online, în orice moment.

Școlile își pot înscrie probele de calificare pentru a permite tuturor elevilor să participe sincronizat. După verificare, școlile pot obține, de asemenea, versiuni imprimabile ale fișelor și pot desfășura examenele pe suport de hârtie.

Fiecare persoană poate participa de până la 3 ori, plus 1 pentru fiecare persoană pe care o recomandă.

Premii

Primele 10 echipe clasate vor fi premiate cu următoarele:

Locul 1: 5.000 de dolari

Locul 2: 3.000 de dolari

Locul 3: 2000 $.

Locul 4-6: 1000 $ fiecare

Locul 7-10: 500 $ fiecare

Pe lângă premiile în bani, câștigătorii vor avea oportunitatea de a-și prezenta soluțiile la Summitul Națiunilor Unite privind Clima 2023 din Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Termen limită: 20 mai 2023.

Detalii: https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/349