Programul de stagii al OCDE



Programul de stagii al OCDE își propune să aducă în cadrul organizației aproximativ 500 de studenți calificați și motivați, cu diverse experiențe profesionale, pentru a lucra la proiecte legate de Orientările strategice ale Secretarului General și pentru a sprijini funcțiile corporative ale organizației. Principalul obiectiv este de a oferi candidaților selectați posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile analitice și tehnice într-un mediu internațional.

Descrierea postului: 

Candidații selectați vor efectua cercetări și vor oferi sprijin analiștilor de politici într-unul dintre următoarele domenii (listă neexhaustivă): inteligență artificială, mită și corupție, dezvoltare, digitalizare, economie, educație și competențe, mediu, gen și diversitate, migrație internațională, sănătate, știință și tehnologie, fiscalitate, turism, comerț și agricultură, transporturi.

– Cercetare, analiză de date și redactare (pregătirea de studii și documente; efectuarea de cercetări și revizuirea materialelor existente; contribuție la elaborarea de documente, documente de lucru și publicații).

– Networking și sensibilizare (participare la reuniuni și seminare, stabilirea de contacte profesionale și menținerea rețelelor de funcționari din administrațiile naționale, cercetători etc.)

– Stagiarii care sprijină funcțiile corporative vor fi implicați în organizarea de evenimente, comunicare, prezența în social media etc.

 

Cerințe pentru candidați: 

-Să fie înscriși la un program de studii pe durata stagiului

-Să stăpânească foarte bine una dintre cele două limbi oficiale ale OCDE (engleză și franceză) și să aibă cunoștințe sau dorința de a învăța cealaltă limbă.

-Experiența internațională dobândită prin studii, stagii sau activități profesionale constituie un avantaj

-Competențe cantitative și informatice solide. Cunoștințe de Microsoft Office.

Termen limită: 28 februarie 2023, ora 23:59 (CET).

Mai multe detalii: https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/324