Corpul european de solidaritate: peste 142 de milioane EUR pentru a ajuta persoanele care au cea mai mare nevoie de ajutor prin intermediul voluntariatuluiComisia a lansat în data de 24 noiembrie, cererea de propuneri pentru 2023 în cadrul Corpului european de solidaritate. Corpul european de solidaritate este un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale.

Pornind de la Anul european al tineretului, cererea de propuneri urmărește să creeze mai multe oportunități de solidaritate pentru tineri, punând la dispoziție peste 142 de milioane EUR. Cererea va finanța activități de voluntariat, proiecte de solidaritate conduse de tineri, echipe de voluntariat în domenii cu prioritate ridicată, axate pe acordarea de ajutor persoanelor care fug din calea conflictelor armate și altor victime ale dezastrelor naturale sau nenaturale, precum și pe prevenirea, promovarea și sprijinul în domeniul sănătății și pe următoarea ediție a Corpului voluntar european de ajutor umanitar.

Prezenta cerere de propuneri oferă, de asemenea, participanților posibilitatea de a contribui la operațiunile de ajutor umanitar în întreaga lume. Cu ajutorul Corpului voluntar european de ajutor umanitar, se are în vedere dezvoltarea solidarității între organizațiile și voluntarii din statele membre, țările terțe asociate la program[i] și persoanele și comunitățile din afara Uniunii Europene. Prin urmare, primii voluntari vor fi mobilizați în proiecte pe tot cuprinsul globului.

Programul este deschis tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, în cazul activităților de solidaritate care abordează provocările societale, și celor cu vârste între 18 și 35 de ani, în cazul activităților de ajutor umanitar internațional.

Detalii în comunicatul de presă:

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/corpul-european-de-solidaritate-peste-142-de-milioane-eur-pentru-ajuta-persoanele-care-au-cea-mai-2022-11-25_ro