Uniunea Europeană în ArgeșÎn luna octombrie 2022, în cadrul Campaniei Time to Move, Centrul Europe Direct Argeș și Multiplicator Eurodesk Argeș au organizat sesiuni de informare despre oportunitățile de tineret existente în Europa cu privire la concursurile Time to Move, inițiativa DiscoverEU și alte programe europene precum Erasmus+ sau Corpul European de Solidaritate.

Activitățile s-au adresat tinerilor din comunele Aninoasa și Vlădești, de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni, Liceul Tehnologic ”Victor Slăvescu” din comuna Rucăr, Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni doritori de experiențe de învățare prin programul Erasmus +.

Aceștia s-au întâlnit cu Alina Popescu, Junior Software Engineer, studentă la Facultatea de Matematică și Informatizare, specializarea Tehnologia Informației și participantă în cadrul proiectului de tineret Act Right din Italia, care le-a povestit cum și-a descoperit pasiunea de a călători prin programul Erasmus+.

Participanții au cunoscut-o și pe Corina Hăbuc, studentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și beneficiară a programului Erasmus+ prin inițiativa DiscoverEU, care le-a captat interesul povestind cum a câștigat un permis de călătorie cu trenul, explorând Europa timp de 10 zile.

Ana Stan, elevă a Colegiului Național ”I.C. Brătianu” din Pitești și participantă în cadrul mai multor proiecte de tineret, le-a povestit cum și-a creat singură propria aventură prin programul Erasmus+.

George Tudose, student la Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE București și beneficiar al programului Erasmus+, mobilitate de studiu la Universitatea din Porto, Portugalia a povestit cum a fost aventura legată de studiu în străinătate pentru el, care a fost procedura de aplicare la universitate și care au fost costurile de trai în Portugalia.

Pozele din cadrul celor 4 evenimente pot fi vizualizate pe pagina de facebook a centrului de informare europeană:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.475636737926732&type=3

Partenerii campaniei noastre de informare au fost Biblioteca Comunală Aninoasa și Biblioteca Comunală Vlădești, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni, Biblioteca Comunală Rucăr, Liceul Tehnologic ”Victor Slăvescu” Rucăr, Biblioteca Orășenească Topoloveni și Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni, județul Argeș.