Comunicarea în era digitală



Asociația pentru Promovarea Libertății de Informare în Comunitate continuă seria cursurilor de calificare profesională în județul Argeș. Astfel, aceasta va desfășura în comuna Drăganu, județul Argeș, în perioada septembrie – noiembrie 2022, proiectul Comunicarea în era digitală, adresat tinerilor și adulților din comuna menționată.

Printre obiectivele proiectului se numără creșterea accesului pe piața muncii a cetățenilor din comuna Drăganu prin calificarea profesională certificată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale în cadrul unui curs de operator introducere, validare și prelucrarea datelor și conștientizarea tinerilor cu privire la importanța dobândirii competențelor digitale în vederea folosirii în mod adecvat a unor instrumente existente în mediul on-line.

În cadrul proiectului vor fi instruite 17 persoane adulte din comuna menționată cu noțiuni IT menite să le dezvolte competențele digitale și vor fi derulate sesiuni de informare în rândul tinerilor despre posibilele pericole pe Internet și folosirea eficientă a calculatorului.  Astfel, vor fi organizate diferite prezentări și dezbateri unde se vor discuta teme diverse: riscurile pe care le „oferă” navigarea pe internet, riscurile de natură medicală, expunerea la contactul cu persoane „dubioase”, programe concepute cu „intenții rele” (viruși, troieni, spyware) și vor fi identificate modalitățile de combatere a acestora prin exemple concrete. La aceste acțiuni vor lua parte peste 100 de tineri din Drăganu ce vor avea șansa de a învăța despre anumite metode de preîntâmpinare a unor forme online de activitate infracțională.

De asemenea, asociația își propune să dezvolte competențele de artă grafică ale tinerilor implicați prin dobândirea de competențe digitale de ultimă generație. Informațiile dobândite de tineri în cadrul proiectului îi vor ajuta să exploreze mai bine plaja instrumentelor digitale existente pe piață, dezvoltându-le creativitatea digitală. Prin intermediul acesteia, își vor putea redefini prioritățile de formare educațională și se vor descurca, mai târziu, mult mai bine în plan profesional.

Proiectul, realizat cu sprijinul OMV Petrom, se va desfășura în comuna Drăganu din județul Argeș, în parteneriat cu Biblioteca Comunală Drăganu, Școala Gimnazială Drăganu și Primăria Drăganu.