#EDYS22 – European Digital Youth Summit 5th editionGEYC va organiza o noua ediție a Summit-ului EDYS22, care își propune să aprofundeze discuțiile despre Viitorul Europei. Summit-ul face parte din Proiectul EuroChangeMakers (EuroCM), cofinanțat de Programul Europa pentru cetățeni al UE și este organizat sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European, cofinanțat de Programul Europa pentru cetățeni al Uniunii Europene.

Ediția a 5-a European Digital Youth Summit – EDYS22 este un eveniment care are loc în perioada 6-8 iulie, la București (România) și online și își propune să aprofundeze discuțiile despre Viitorul Europei, prin activarea tinerilor și încurajarea colaborării cu părțile interesate din comunitățile.

Tema: Un viitor mai ecologic, mai digital și social al Europei

Evenimentul principal va avea loc pe 7 iulie și este conceput pentru a fi livrat prin:

Un set de discuții, o colecție de vorbitori stimați care vor reflecta asupra provocărilor și eforturilor actuale în ceea ce privește trei direcții principale: digitalizare, mediu și coeziune socială.

Un Hackaton Civic European, în care participanții vor putea lucra la soluții concrete pentru a aborda problemele identificate în timpul celor 18 Hackatonuri Civice Naționale, care, ulterior, vor fi incluse în Cartea Albă pentru a fi prezentate la cel puțin 100 de persoane europene și naționale.

Rolul tău

Motivația și disponibilitatea dumneavoastră de a participa anul acesta la cea de-a 5-a ediție a EDYS sunt foarte importante pentru noi. Întrucât ediția de anul acesta se va desfășura într-un format hibrid, participarea nu este constrânsă de faptul că nu locuiești sau ești disponibil să vină în București, deci oricine este interesat de subiect și are acces la un dispozitiv conectat la internetul poate participa.

Dacă doriți să vă duceți participarea la nivelul următor, acceptați provocarea noastră și alegeți dintre următoarele roluri: participant, comunicator și raportor.

Participanții vor avea șansa de a se implica, de a pune întrebări, de a împărtăși idei și de a-și face vizibilă participarea în social media;

Comunicatorii pot fi recunoscuți cu ușurință: sunt pasionați de social media sau poate jurnaliști cu un smartphone, o tabletă, o cameră sau un laptop în apropiere. Rolul lor este de a menține partajarea de informații, fotografii și videoclipuri ale evenimentului live prin intermediul rețelelor de socializare, folosind hashtag-urile oficiale: #EDYS22 și #euroCM;

Raportorii sunt responsabili pentru raportarea cu privire la lucrările evenimentului nostru. Aceștia vor lua notițe în timpul setului de discuții și vor prezenta principalele constatări/concluzii în sesiunea de închidere, care în cele din urmă va lua forma Cărții Albe.

Termen de înscriere: 26 iunie 2022.

Detalii: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/edys22-european-digital-youth-summit-5th-edition.10371/