Euro – Activism



În perioada martie – mai 2022, Centrul Europe Direct Argeș și Multiplicatorul Eurodesk Argeș au organizat o serie de sesiuni de formare dedicate implicării tinerilor în viața comunității prin participare civică.

What change do I want to see?, My influence circle,  Let”s take action sunt câteva dintre modulele folosite din cadrul Euroclasses Eurodesk. Pe lângă aceste 3 părți, am prezentat tinerilor participanți care sunt oportunitățile de informare prin Eurodesk și cum se derulează proiectele prin programele Erasmus +, Corpul European de Solidaritate și Inițiativa DiscoverEU.

Tinerii au fost angrenați în exerciții interactive menite să sublinieze rolul acestora ca protagoniști în schimbările ce trebuie făcute în jurul lor pentru o lume mai bună. Aceștia sunt tineri dornici de implicare, care au doar nevoie de puțină îndrumare în tot acest proces de implicare în comunitate și accesare de oportunități europene. O parte dintre ei nu știau atât de multe despre proiectele europene de tineret,  așa că interesul față de oportunitățile europene explicate a fost prezent pe toată durata întâlnirilor noastre.

Impactul a fost unul pozitiv, tinerii argeșeni și-au dat seama că există multe inițiative dedicate lor, că pot avea mai multă încredere în ceea ce fac și că pot fi chiar exemple pentru alți tineri dacă aleg să fie ei schimbarea pe care vor să o vadă în lume.

Au participat peste 100 tineri, atât voluntari de la DJST Argeș, respectiv Centrul de Tineret din Pitești, cât și elevi de la Colegiul Național ”Zinca Golescu”, Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino” și Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești.