Stagii pentru romi la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UEAgenția pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA) oferă stagii plătite pentru o perioadă de 10 luni luni pentru tinerii absolvenți romi începând cu data de 1 octombrie 2022.

Programul de internship urmărește să ofere stagiarilor experiență profesională în administrarea cooperării în domeniul drepturilor fundamentale la nivel european, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra obiectivelor și activităților FRA și a pune în practică cunoștințele pe care le au.

Stagiile vizează:

-să ofere stagiarilor o înțelegere a obiectivelor și activităților agenției în asigurarea respectării depline a drepturilor fundamentale la nivelul UE;

-să permită stagiarilor să dobândească experiență și cunoștințe de lucru în activitatea de zi cu zi în unitățile FRA;

-să ofere posibilitatea de a lucra într-un mediu multicultural, multilingvistic și multietnic, contribuind la dezvoltarea înțelegerii reciproce, încrederii și toleranței;

-să promoveze integrarea europeană în spiritul noii guvernanțe și printr-o participare activă să conștientizeze cetățenia europeană;

-să permită stagiarilor să pună în practică cunoștințele și/sau experiența anterioară;

-să permită stagiarilor să contribuie la misiunea agenției, pentru a face drepturile fundamentale o realitate pentru fiecare cetățean al UE.

Stagiarii primesc o subvenție lunară corespunzătoare unui sfert din clasa AD5, pasul 1. Stagiarii cu dizabilităţi pot primi un supliment la subvenția lor care este egal cu maximum 50% din valoarea subvenției.

Cum se aplică?

Candidații trebuie să își pregătească CV-ul în format Europass (vă rugăm să folosiți cele mai recente formate; alte formate nu vor fi luate în considerare). Acest document trebuie atașat la formularul de candidatură online.
Completați formularul de candidatură online al FRA.

Termen limită: 23 mai 2022, 13:00 (CET).

Mai multe informații pot fi găsite aici.