Viitorul este în mâinile tale!În perioada ianuarie – februarie 2022, Centrul Europe Direct Argeș a organizat o serie de acțiuni menite să promoveze platforma multilingvă Conferința privind viitorul Europei. Astfel au fost derulate 3 sesiuni de informare adresate tinerilor de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Liceul Tehnologic ”Dinu Brătianu” din Ștefănești și de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești, preocupați de viitorul lor și dornici de a-și face cunoscute ideile privind viitorul UE.

Împreună cu aceștia, am vorbit despre contribuțiile transmise de cetățenii europeni prin intermediul platformei digitale Conferința privind viitorul Europei, componentele conferinței, rezultatele grupurilor de dezbatere și am identificat câteva dintre provocările și prioritățile Europei.

Participanții au avut șansa de a se familiariza cu platforma și de a descoperi Datathon-ul COFE, un eveniment pentru explorarea de date organizat de Comisia Europeană în contextul Conferinței privind Viitorul Europei. Scopul datathon-ului este de a stimula analiza setului de date deschise al Conferinței pentru a descoperi perspective noi și bogate pe tema contribuțiilor publice transmise de cetățeni pe platforma digitală.

Tinerii și-au adus propriile contribuții legate de cum văd ei viitorul Europei prin folosirea interactivă a aplicației menti.com.

Parteneri: Liceul Tehnologic Construcții de mașini Mioveni, Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești, Liceul Tehnologic ”Dinu Brătianu” din Ștefănești, Biblioteca Orășenească Ștefănești.

Aceasta este si ocazia dumneavoastră de a vă exprima, de a spune în ce fel de Europă doriți să trăiți, pentru a ne ajuta să ne modelăm viitorul. Accesați: https://futureu.europa.eu/?locale=ro și înscrieți-vă ideile!