Erasmus pentru tinerii antreprenori



Erasmus pentru tinerii antreprenori este un program de schimb transfrontalier care oferă antreprenorilor noi sau aspiranţi şansa de a învăţa de la antreprenorii cu experienţă care conduc mici companii în alte ţări participante.

Programul sprijină antreprenorii noi să dobândească abilitățile necesare pentru a demara și/sau conduce cu succes o mică afacere în Europa. Antreprenorii noi se întâlnesc şi schimbă cunoştinţe şi idei de afaceri cu un antreprenor cu experienţă cu care efectuează un stagiu şi colaborează pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 6 luni.

Pentru a participa trebuie:

-să planifici demararea unei afaceri, bazată pe un plan de afaceri viabil SAU să ai mai puțin de 3 ani de experiență antreprenorială în total;

-să ai cel puțin 18 ani;

-să fii rezident permanent într-una dintre țările participante: statele membre UE, Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Islanda, Muntenegru, Moldova, Serbia, Turcia, Ucraina și Kosovo;

-să ai un proiect concret sau o idee de afacere, având un plan de afaceri.

Cum candidezi

– te înregistrezi prin intermediul unui formular online și trimiți CV-ul tău și planul de afaceri;

– antreprenorii noi pot participa o singură data în cadrul programului.

De asemenea, programul încurajează participarea antreprenorilor cu experiență/antreprenorilor gazdă.

Antreprenorii gazdă interesați cu sediul în SUA (statele New York și Pennsylvania), Israel și Singapore pot sa participe în cadrul programului Erasmus pentru tineri antreprenori la nivel global. În această situație schimbul între antreprenorii noi și antreprenorii gazdă experimentați durează între 1-3 luni.

Mai multe informații: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

Sursa: https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/219