Măsuri de informare privind politica agrară comună (PAC)



Comisia Europeană cofinanţează acţiuni de informare referitoare la politica agrară comună (PAC) care vizează, în special, crearea încrederii în UE în rândul tuturor cetățenilor, fermierilor și celor care nu sunt fermieri deopotrivă.

Politica agrară comună (PAC) este o politică care se adresează tuturor cetățenilor UE, iar beneficiile pe care le oferă acestora trebuie sa fie prezentate cu claritate.

Obiective

Obiectivul general al acestui apel este de a crește nivelul de încredere în UE a tuturor cetățenilor, inclusiv fermierilor și de a promova informații despre PAC (de exemplu politica și beneficiile acesteia pentru cetățenii UE).

Tematici

PAC joacă un rol deosebit de important în sectorul fermierilor și în zonele rurale UE. Are drept scop asigurarea unei agriculturi sustenabile, respectând factorii factorii economici, sociali și de mediu. În cadrul Pactului Verde European, Comisia Europeană a adoptat strategia A Farm to fork, precum și strategia despre Biodiversitate și Planul de Acțiune Organic – toate acestea adresează priorități relevante pentru agricultură și zonele rurale.

Activități

Activitățile de informare trebuie să includă una sau mai multe activități, cum ar fi:

-producerea și distribuirea de materiale multimedia sau audiovizuale;

-campanii web și social media de diseminare;

-evenimente media;

-conferințe, seminare, ateliere și studii pe teme legate de PAC.

Publicul țintă:

Publicul larg (cu o atenție deosebită acordată tinerilor din zonele urbane) și/sau fermierii și alte părți active în zonele rurale.

Mai precis:

– pentru elevi, profesori și studenți: trebuie adoptate abordări noi pentru a implica tinerii și pentru a conștientiza PAC și contribuția pe care o aduce în multe domenii precum provocări privind schimbările climatice, alimentația, alimentația sănătoasă și de înaltă calitate ca stil de viață, legate și de programul UE de încurajare a consumului de lapte, fructe și legume în școli și apelul Tartu.

– pentru părțile interesate: este necesar să se asigure o mai bună conștientizare a contribuției pe care PAC o aduce în sprijinirea sustenabilității sociale, de mediu și economice a agriculturii.

Durata maximă a activităților de informare este de 12 luni.

Buget

Bugetul total alocat pentru cofinanțarea activităților este estimat la 4 000 000 euro.

Valoarea grantului va fi de minimum 75 000 de euro și maximum 500 000 de euro.

Cine poate să candideze

– Entități juridice (publice sau private) cu sediul într-un stat membru al UE (inclusiv țări și teritorii de peste mări).

– Fermieri sau organizații de dezvoltare rurală, asociații europene, organizații neguvernamentale, autorități publice din statele membre UE, companii media, instituții de învățământ, universități și centre de cercetare.

-Organizațiile internaționale sunt eligibile. Regulile privind țările eligibile nu se aplică acestora.

Termen limită: 25 ianuarie 2022, 17:00 CET.

Detalii suplimentare:

https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/234