Coronavirus: UE sprijină statele membre în ceea ce privește transportul pacienților și al echipelor medicaleComisia continuă să le ofere sprijin financiar suplimentar statelor membre prin intermediul pachetului privind mobilitatea din cadrul Instrumentului de sprijin de urgență (ESI). Sprijinul acordat recent se ridică la peste 2,9 milioane de euro și a contribuit la transportul unor pacienți afectați de COVID-19 și al unor echipe medicale din statele membre. Această sumă se adaugă celor 170 de milioane de euro deja puse la dispoziție pentru transportul de produse medicale esențiale și de echipamente legate de vaccinare, anul trecut.

Operațiunile finanțate recent includ transportul de echipe medicale din Danemarca, Israel, Polonia și Germania către România și transportul de pacienți din România către Germania, Polonia, Austria, Cehia, Danemarca și Italia.

Detalii în comunicatul de presă: https://romania.representation.ec.europa.eu/news/coronavirusul-ue-sprijina-statele-membre-ceea-ce-priveste-transportul-pacientilor-si-al-echipelor-2021-12-06_ro