Mecanismul de redresare și reziliență. Sprijin pentru tranziția digitalăÎn  data de 10 decembrie 2021 echipa centrului Europe Direct Argeș a participat la evenimentul online intitulat „Mecanismul de redresare și reziliență. Sprijin pentru tranziția digitală”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Biroul Parlamentului European în România.

Cuvântul de deschidere a fost susținut de Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România și Mădălina Beatrice Mihalache, șefa Biroului Parlamentului European în România. Vorbitorii principali în cadrul dezbaterilor au fost membrii Parlamentului European Siegfried Mureșan (PPE) și Victor Negrescu (S&D), cărora li se alătură Bianca Muntean, coordonator Transilvania Digital Innovation Hub.

Participanții la eveniment au discutat despre oportunitățile deschise de tranziția digitală, temă aflată și pe agenda de dezbateri din cadrul Conferinței pentru viitorul Europei. Astfel, dezbaterile s-au concentrat pe modul în care Mecanismul de redresare și reziliență va finanța investițiile și reformele necesare în sectorul digital pentru ca economiile statelor membre să beneficieze pe deplin de pe urma celui mai mare pachet european de stimulente financiare din toate timpurile.