Corpul european de solidaritate: peste 138 de milioane EUR pentru sprijinirea activităților de voluntariat ale tinerilor în 2022Comisia a lansat în data de 17 noiembrie, cererea de propuneri pentru 2022 în cadrul Corpului european de solidaritate, un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale.

Cererea de propuneri contribuie la multiplicarea oportunităților de solidaritate pentru tineri în cursul Anului european al tineretului 2022, punând la dispoziție aproape 139 de milioane EUR pentru a finanța proiecte de voluntariat, de solidaritate și conduse de tineri, echipe în domenii cu prioritate ridicată, axate pe promovarea unor stiluri de viață sănătoase și pe conservarea patrimoniului cultural, precum și Corpul voluntar european de ajutor umanitar. Bugetul total al programului „Corpul european de solidaritate” pentru perioada 2021-2027 se ridică la 1 miliard EUR. Pe parcursul celor șapte ani ai săi, acest program al UE va permite unui număr de cel puțin 270 000 de tineri să participe la acțiuni de solidaritate.

Tinerii care doresc să participe la activitățile Corpului european de solidaritate trebuie să se înregistreze pe portalul Corpului european de solidaritate, unde pot căuta și găsi organizații care pun în aplicare proiecte. Grupurile de tineri înregistrați pe portalul Corpului european de solidaritate pot solicita finanțare și pentru proiecte de solidaritate conduse de ei înșiși.

Detalii în comunicatul de presă: https://romania.representation.ec.europa.eu/news/corpul-european-de-solidaritate-peste-138-de-milioane-eur-pentru-sprijinirea-activitatilor-de-2021-11-17_ro