Time to MoveAtelier interactiv desfășurat online cu tinerii de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești despre Rețeaua Eurodesk și oportunitățile existente pentru tineri în spațiul european prin Erasmus+ și  Corpul European de Solidaritate.

Au fost oferite detalii în cadrul inițiativei DiscoverEU, unde s-a pus accentul pe permisele gratuite oferite pentru transportul feroviar unui număr de 60 000 de europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani. Perioada de înscriere pentru a călători în 2022, Anul european al tineretului, începe mâine, 12 octombrie, la ora 12:00, și se încheie pe 26 octombrie, la ora 12:00. Această rundă de înscrieri este deschisă tinerilor europeni născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003. În mod excepțional, se pot înscrie și tineri în vârstă de 19 și 20 ani, deoarece rundele dedicate lor au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19. Tinerii selectați pot călători din martie 2022 până în februarie 2023 pentru un număr de maximum 30 de zile. Câștigătorii pot călători singuri sau cu un grup de până la cinci persoane (toate trebuie să aibă vârsta necesară pentru a fi eligibile). Pentru a promova mobilitatea sustenabilă, contribuind astfel la realizarea obiectivelor Pactului verde european, participanții la DiscoverEU vor călători în principal cu trenul. Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul teritoriu al UE, participanții vor putea să utilizeze și alte mijloace de transport, cum ar fi autocarul sau feribotul, sau, în mod excepțional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni îndepărtate vor avea și ei șansa de a participa la această inițiativă.

În cadrul evenimentului, a fost promovată și campania Time to Move, campania emblematică a Eurodesk ce cuprinde o serie de evenimente online și offline din toată Europa, în luna octombrie. Campania este susținută de un website – timetomove.info. Prin intermediul acestei pagini, tinerii pot obține informații complete despre evenimentele Time to Move care se regăsesc pe o hartă interactivă. Site-ul timetomove.info este disponibil în 15 limbi, permițând astfel vizitatorilor internaționali să aibă un acces rapid și facil privind conținutul.

Și anul acesta, Eurodesk organizează  Concursul de design de tricouri Time to Move ca parte a campaniei, pentru a găsi tricoul oficial pentru ediția de anul următor. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 și 30 de ani sunt invitați să concureze  și pot avea șansa să câștige un abonament Skillshare Premium pentru un an și o tabletă Wacom Intuos S.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Eurodesk – punct local de informare în Argeș și Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești.