Evenimentele săptămânii 9 – 15 august 2021În prezent se construiesc 41 de parcări noi cu zone sigure şi securizate de parcare pentru camioane (SSTPA – safer and more secure truck parking areas) în UE în cadrul reţelei transeuropene de transport.

De asemenea, Comisia Europeană va crea cadrul necesar prin care se vor stabili standardele de certificare pentru parcările de camioane sigure şi securizate la nivelul întregii Uniuni. Acest document va clasifica nivelul de securitate al fiecărei parcări şi va impune un pachet minim de servicii pentru aceste zone de parcare.

Comisia, de asemenea, va susţine financiar atât statele membre, cât şi direct operatorii privaţi, pentru a construi cât mai multe zone sigure şi securizate de parcare pentru camioane sau pentru a le moderniza pe cele existente.

***

Numărul migranţilor care ajung ilegal în UE traversând Balcanii Occidentali aproape s-a dublat anul acesta, majoritatea venind din Siria şi Afganistan.

Circa 22.600 de migranţi ilegali au fost descoperiţi pătrunzând în UE pe această rută balcanică între lunile ianuarie şi iulie, o creştere de 90% faţă de perioada similară a anului trecut.

În total, contabilizând şi sosirile pe alte rute, de la începutul anului au ajuns în UE peste 82.000 de migranţi, cu 59% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa Agerpres