Date limita pentru depunere proiecte – Octombrie 2009



1 oct 2009 – Cultura (2007-2013): Componenta 1 – Sprijinirea proiectelor culturale

Componenta 1 – Sprijinirea proiectelor culturale ofera sprijin direct pentru proiectele de cooperare europeana, indiferent de amploarea lor, care au cel putin doua obiective specifice ale programului Cultura.

Programul Cultura urmareste crearea unei arii culturale comune prin cooperare culturala intre artisti, actori interesati si institutii culturale europene. Programul contribuie activ la dezvoltarea identitatii europene chiar de la baza. Pentru a ajunge la cetatenii europeni, institutiile UE recurg la intermediari, cum ar fi teatrele, muzeele, asociatiile profesionale, centrele de cercetare, universitatile, institutele culturale, autoritatile, etc.

Obiectivele specifice ale programului Cultura sunt:

  • Sprijinirea mobilitatii transnationale a persoanelor care lucreaza in domeniul cultural
  • Incurajarea circulatiei transnationale a operelor de arta si a produselor artistice si culturale
  • Promovarea dialogului intercultural

Programul are trei componente:

  • Sprijinirea proiectelor culturale
  • Sprijinirea organismelor culturale europene
  • Sprijinirea activitatilor de analiza si diseminare de informatii in domeniul cooperarii culturale

In cadrul Componentei 1 exista mai multe sub-componente:

 

1.1 Proiecte multianuale de cooperare

Cofinantarea comunitara se acorda pentru proiectele care cuprind un numar de activitati culturale multianuale care au drept scop realizarea unei cooperari durabile si structurate intre operatorii culturali. Proiectele pot fi de tip sectorial sau transsectorial si trebuie sa urmeze un obiectiv global comun, bazat pe un acord de cooperare.

Fiecare proiect de cooperare trebuie sa implice cel putin sase operatori culturali din sase tari diferite participante la Program. Aceste proiecte trebuie sa aiba o durata cuprinsa intre trei si cinci ani.

Contributia financiara a Comisiei Europene nu poate depasi 50% din bugetul total eligibil al proiectului si va fi cuprinsa intre 200.000 si 500.000 de euro pe an.

Termenul limita pentru depunerea dosarului de candidatura este 1 octombrie in fiecare an pana la finele Programului in 2013. Rezultatele selectiei vor fi anuntate in jurul datei de 31 martie a anului urmator depunerii cererii. Proiectele pot incepe de la data de 1 mai a anului in care a fost anuntat rezultatul selectiei.

 

1.2.1 Proiecte de cooperare

Cofinantarea comunitara se acorda pentru proiectele culturale sectoriale sau transsectoriale de o durata mai scurta si de o amploare mai mica, al caror obiectiv sa fie explorarea cailor in vederea unei cooperari pe termen lung intre operatori culturali.

Fiecare proiect de cooperare trebuie sa implice cel putin trei operatori culturali din trei tari diferite participante la Program.

Aceste proiecte trebuie sa aiba o durata de maxim 24 de luni.

Contributia financiara a Comisiei Europene nu poate depasi 50% din bugetul total eligibil al proiectului si va fi cuprinsa intre 50.000 si 200.000 de euro.

Termenul limita pentru depunerea dosarului de candidatura este 1 octombrie in fiecare an pana la finele Programului in 2013. Rezultatele selectiei vor fi anuntate in jurul datei de 31 martie a anului urmator depunerii cererii. Proiectele pot incepe de la data de 1 mai a anului in care a fost anuntat rezultatul selectiei.

 

1.2.2 Traduceri literare

Lucrarile eligibile sunt operele de fictiune, indiferent de genul literar (romane, basme, nuvele, piese de teatru, poezie, comedie etc.) ai caror autori sunt cetateni sau rezidenti ai unei tari participante la Program. Limbile eligibile sunt limbile oficiale ale tarilor participante la Program si limbile moarte(latina si greaca veche).

Finantarea comunitara va fi de minim 2.000 de euro si de maxim 60.000 de euro, suma care va acoperi costurile de traducere, cu conditia ca aceste costuri sa nu reprezinte mai mult de 50% din costurile totale operationale pentru traducerea si publicarea cartii(lor).

 

1 oct 2009 – Fundatia Europeana pentru Tineret – Finantare pentru activitati internationale de tineret

Fundatia Europeana pentru Tineret (EYF) este o institutie fondata de Consiliul Europei pentru a oferi sprijin financiar activitatilor europene de tineret. EYF incurajeaza cooperarea intre tinerii din Europa prin acordarea unui sprijin financiar pentru activitatile de tineret care servesc la promovarea pacii, intelegerii si cooperarii in spiritul respectului pentru drepturile omului, democratiei, tolerantei si solidaritatii.

 

EYF ofera sprijin financiar urmatoarelor tipuri de activitati intreprinse de ONG-uri sau retele de tineret sau de alte ONG-uri implicate in domenii relevante pentru politica si activitatea de tineret a Consiliului Europei:

  • activitati educative, sociale, culturale si umanitare cu caracter european;
  • activitati care urmaresc consolidarea pacii si cooperarii in Europa;
  • activitati menite sa promoveze stransa cooperare si mai buna intelegere intre tinerii din Europa, in special prin dezvoltarea schimbului de informatii;
  • activitati menite sa stimuleze ajutorul reciproc in Europa si in tarile dezvoltate in scopuri culturale, educative si sociale;
  • studii, cercetare si documentare pe probleme de tineret.

EYF poate finanta urmatoarele operatiuni:

A. Intalniri internationale pentru lideri de tineret (Categoria A) – inclusiv seminarii, conferinte, workshop-uri, tabere, festivaluri etc. EYF va suporta / finanta pana la doua treimi din costul total.

B. Activitati de tineret altele decat intalnirile (Categoria B) – pe langa intalniri, tipurile de activitati de tineret eligibile pentru sprijinul financiar al EYF sunt: studiile, proiectele de cercetare si realizarea de materiale informative si documentare pe probleme de tineret. De exemplu:

  • publicatii specializate (cum ar fi manuale de training);
  • buletine sau reviste produse de organizatii/retele internationale de tineret;
  • campanii de informare;
  • expozitii si producerea de materiale audio-vizuale etc.;
  • dezvoltarea de site-uri sau productii de CD-ROM-uri;
  • realizarea de afise si autocolante;
  • proiecte de cercetare pe teme privind tineretul.

In aceeasi categorie, EYF poate, de asemenea, finanta vizite de studiu care sa permita organizatiilor/retelelor de tineret sa stabileasca noi contacte in Europa si, astfel, sa-si extinda parteneriatele si sa dezvolte cooperarea.

C. Administrarea organizatiilor si retelelor internationale de tineret (Categoria C) – Fundatia Europeana pentru Tineret poate sa acorde, anual, organizatiilor sau retelelor internationale neguvernamentale de tineret o contributie financiara care sa acopere o parte a costurilor generale administrative implicate in derularea activitatilor acestora la nivel european.

Fundatia poate, de asemenea, sa contribuie la costurile administrative ale organizatiilor si retelelor internationale neguvernamentale de tineret, pe o perioada maxima de trei ani, pentru a le ajuta sa infiinteze o structura europeana (Categoria C bis).

D. Proiecte pilot (Categoria D) – intalniri sau activitati de tineret care sa contribuie in mod special la atingerea obiectivelor prioritare ale Consiliului Europei. Verificati care sunt prioritatile pentru 2009. Categoria D-HRE reprezinta un proiect pilot care se concentreaza in mod special pe Educatia Drepturilor Omului (HRE – Human Rights Education), ca parte integranta a Programului Youth al Consiliului Europei pe educatia drepturilor omului.

 

Candidatii trebuie sa reprezinte fie o organizatie sau retea internationala neguvernamentala de tineret, o organizatie sau retea neguvernamentala de tineret nationala sau locala, fie structuri neguvernamentale implicate in activitatea de tineret, din statele membre ale Consiliului Europei. Lista tarilor membre poate fi accesata la adresa:

http://www.coe.int/T/e/com/about_coe/member_states/default.asp

 

Date limita:

Pentru Categoriile A si B, datele limita sunt 1 aprilie – pentru activitati in cadrul Categoriei A si B ale EYF care au loc intre 1 ianuarie si 30 iunie ale anului urmator; si 1 octombrie – pentru activitati in cadrul categoriei A si B ale EYF care au loc intre 1 aprilie si 31 decembrie ale anului urmator.

Pentru Categoria D, nu exista fixate date limita pentru aplicatiile vizand proiectele pilot sau pentru aplicatiile initiale (ad hoc) catre EYF, ele putand fi depuse oricand. Cu toate acestea, conform deciziei Comitetului de Programare a Activitatilor de Tineret (organul decizional), toate aplicatiile ad hoc, inclusiv proiectele pilot, trebuie trimise cu trei luni inainte de inceperea activitatilor, pentru o evaluare adecvata a propunerilor.

 

Documente

How to apply for a grant from the EYF – Category C: Administration of international non-governmental youth organisations and networks

http://www.eyf.coe.int/fej/portal/media-type/html/user/anon/page/How_to_grantC

How to apply for a grant from the EYF- Category A: International youth meetings for youth leaders

http://www.eyf.coe.int/fej/portal/media-type/html/user/anon/page/How_to_grantA

How to apply for a grant from the EYF- Category B: Youth activities other than meetings

http://www.eyf.coe.int/fej/portal/media-type/html/user/anon/page/How_to_grantB

How to apply for a grant from the EYF- Category D: Pilot projects

http://www.eyf.coe.int/fej/portal/media-type/html/user/anon/page/How_to_grantD

 

Incepand din acest an, subventia va fi calculata pe baza unei sume fixe pe pagina si pe limba. Tabelul sumelor fixe aplicabile in tarile eligibile, pe limbi, este disponibil in Ghidul Programului. Finantarea pe baza unui buget estimativ (ca si pana acum) se aplica numai pentru poezie.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor de traduceri literare este 1 februarie in fiecare an pana la finele Programului in 2013. Rezultatele selectiei vor fi anuntate in jurul datei de 31 iulie a aceluiasi an iar proiectele pot incepe de la data de 1 septembrie.

 

1.3 Proiecte de cooperare cu tari terte

 

Proiectele eligibile sunt cele de cooperare culturala intre tari care participa la Program si tari terte care au incheiat acorduri de asociere sau de cooperare cu UE, sub rezerva existentei prevederilor care vizeaza domeniul cultural Proiecte trebuie sa aiba o durata de maxim 24 de luni si presupun colaborarea dintre minim trei operatori culturali din cel putin trei tari eligibile si implicarea a cel putin unei organizatii din respectiva tara terta si / sau activitati culturale derulate in acea tara.

Sunt disponibile fonduri intre 50.000 si 200.000 de euro pe proiect, sprijinul oferit de UE fiind insa limitat la maxim 50% din totalul cheltuielilor eligibile.
Anual, una sau mai multe tari terte sunt selectate si sunt anuntate pe pagina de internet a Agentiei Executive cu cel putin patru luni inainte de termenul limita de depunere a cererilor de finantare, si anume 1 mai in fiecare an pana la finele Programului in 2013. Rezultatele selectiei vor fi anuntate in jurul datei de 30 septembrie a aceluiasi an iar proiectele pot incepe de la data de 1 noiembrie. Tara terta desemnata pentru 2008 este Brazilia.

 

Tari eligibile:

Statele membre UE

Statele AELS (Islanda, Liechtenstein, Norvegia)

Tarile candidate (Croatia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Turcia) si tarile din Balcanii de Vest (Albania, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Serbia, inclusiv Kosovo), in functie de acordurile incheiate.

 

Date limita:

Componenta 1.1 Proiecte multianuale de cooperare si Componenta 1.2.1 Proiecte de cooperare: 1 octombrie 2009

Componenta 1.2.2 Traduceri literare: 1 februarie 2009

Componenta 1.3 Sprijin pentru cooperare culturala in si cu tarile terte: 1 mai 2010

Punctul de contact cultural al Romaniei pentru programul Cultura (2007-2013)

http://www.cultura2007.ro/index.php

 

8 oct 2009 – „Oameni” (PC7) – Actiunile Marie Curie

 

Programul specific „Oameni” in cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru Cercetare si Dezvoltare Tehnologica ofera sprijin pentru mobilitatea si dezvoltarea carierei cercetatorilor (Actiunile Marie Curie).

Obiectivul este sa intareasca, cantitativ si calitativ, potentialul uman in cercetare si tehnologie in Europa, cu scopul de a:

– stimula oamenii sa aleaga o cariera in cercetare

– incuraja cercetatorii europeni sa ramana in Europa

– atrage in Europa cercetatori din intreaga lume

– face Europa mai atractiva pentru cercetatorii de top

Fostul Program Cadru 6 „Actiunile Marie Curie” a fost regrupat si intarit in cadrul programului specific „Oameni”.

Grup tinta:

Sunt vizati cercetatorii din domeniile publice sau private, indiferent de etapa carierei in care se afla. Actiunile ofera formare initiala, adresata in special tinerilor si invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei.

 

Activitati:

„Formarea initiala a cercetatorilor”, scopul fiind imbunatatirea perspectivelor profesionale ale tinerilor cercetatori din domeniile publice sau private, prin largirea abilitatilor lor stiintifice, inclusiv cele legate de transferul de tehnologie si antreprenoriat.

„Invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei”, scopul fiind sprijinirea cercetatorilor experimentati sa isi completeze sau sa capete noi abilitati si competente, sa experimenteze mobilitatea inter/multidisciplinara si/sau intersectoriala, sa isi reia carierea in domeniul cercetarii dupa o pauza si sa revina in acest domeniu in Europa, dupa o experienta de mobilitate transnationala.

„Parteneriate si colaborari industrie-invatamant superior”, scopul fiind stimularea mobilitatii intersectoriale si intensificarea schimbului de cunostinte prin parteneriate de cercetare in cadrul unor programe derulate pe termen lung intre institutii de invatamant superior si industrie, in special intreprinderi mici si mijlocii, inclusiv industrii traditionale.

„Dimenisunea internationala”, pentru a contribui la formarea continua si dezvoltarea carierei cercetatorilor UE, pentru a atrage cercetatori talentati din afara Europei si pentru a genera colaborari cu cercetatori din afara Europei.

„Actiuni specifice” pentru indepartarea obstacolelor din calea mobilitatii si pentru imbunatatirea perspectivelor profesionale pentru cercetatorii din Europa.

 

Scurta prezentare a activitatilor si datele limita:

 

Activitatea 1: Formarea initiala a cercetatorilor

1.1 Actiunea Marie Curie: ” Retele de Formare Initiala ” (ITN) (data limita: 22/12/09)

Activitatea 2: Invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei

2.1. Actiunea Marie Curie: „Burse intra-europene pentru dezvoltarea carierei” (IEF) (data limita: 18/8/09)

2.2 Actiunea Marie Curie: „Granturi pentru Reintegrare Europeana” (ERG) (data limita: candidaturi deschise permanent, cu termene limita pana pe 2/4/09 si 8/10/09)

2.3 Actiunea Marie Curie: „Co-finantarea Programelor Regionale, Nationale si Internationale” (COFUND) (data limita: a fost 13/3/2008, 19/2/09)

Activitatea 3: Parteneriate si colaborari industrie-invatamant superior

3.1 Actiunea Marie Curie: „Parteneriate si colaborari industrie-invatamant superior” (IAPP) (data limita: 27/7/09)

Activitatea 4: Dimenisunea internationala

4.1 Actiunea Marie Curie: „Burse pentru mobilitate externa in vederea dezvoltarii carierei” (IAPP) (data limita: 18/8/09)

4.2 Actiunea Marie Curie: „Burse pentru cercetatorii care vin in Europa” (IIF) (data limita: 18/8/09)

4.3 Actiunea Marie Curie: „Granturi internationale pentru reintegrare” (IRG) (data limita: candidaturi deschise permanent, cu termene limita pana pe 2/4/09 si 8/10/09 si 31/12/09)

4.4 Activitati internationale care nu sunt implementate prin apeluri la candidatura

Activitatea 5: Actiuni specifice

5.1 Actiunea Marie Curie: Noaptea Cercetatorilor (NIGHT) (data limita: a fost 14/1/09)

5.2 Actiunea Marie Curie: „Premiile Marie Curie 2007” (AWARDS) (data limita: a fost 19/3/07)

5.3 Colaborarea trans-nationala intre membrii ERA-MORE (ERA-MORE) (data limita: a fost 24/8/07)

5.4 Cooperare trans-nationala intre punctele nationale de contact (NCP) (data limita: a fost 24/8/07)

5.5 Actiuni specifice ce nu se implementeaza prin apeluri la candidatura

 

Pentru mai multe informatii, contactati punctele nationale de contact din tara dumneavoastra:

http://cordis.europa.eu/fp7/ncp_en.html

 

Documente

People (FP7) – Marie Curie Actions – Work programme & Calls for proposals

http://cordis.europa.eu/fp7/dc/index.cfm?fuseaction=UserSite.PeopleCallsPage&id_activity=12

People (FP7) – Marie Curie Actions – Homepage

http://cordis.europa.eu/fp7/people/home_en.html

 

9 oct 2009 – Linie de finantare pentru ONG-uri de la Amabasada Frantei

 Ambasada Frantei in Romania lanseaza campania de primire a proiectelor pentru anul 2009 care sustine financiar proiectele venite din partea organizatiilor non-Guvernamentale romanesti.

Denumirea campaniei este „Sustinerea proiectelor inovante din partea societatii civile in domeniul educatiei pentru protejarea mediului inconjurator, urbanismului si patrimoniului si democratiei participative in Romania”.

Campania de primire a proiectelor se adreseaza tuturor ONG-urilor romanesti (asociatii, fundatii si federatii de ONG-uri) non-profit inregistrate in Romania si care desfasoara proiecte in Romania. Un ONG nu poate sa prezinte decat un singur proiect.

 

Sunt sustinute proiectele avand urmatoarele:

  • educatia pentru protejarea mediului inconjurator,
  • urbanism si patrimoniu,
  • democratie participativa (consilii ale tinerilor, consilii de cartier…)

 Vor avea prioritate proiectele care:

  • se sprijina pe un parteneriat european deja existent (mai ales parteneriatele franco-romane)
  • se desfasoara in colaborare cu o colectivitate locala (autoritatile locale si consiliile judetene) pe un teritoriu-tinta specific.

 Data limita: 9 octombrie 2009

 

Ghidul Solicitantului

http://www.ambafrance-ro.org/uploads/Appel%20projets%202009-%20FR_RO.pdf

 

Formular de candidatura

http://www.ambafrance-ro.org/uploads/Dossier-type%20ONG.doc

 

Contact

Ambasada Frantei in Romania – Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala Str. Emile Zola nr. 6, Sector 1

RO – 011847 Bucuresti

Tel: + 40 21 208 98 36

Fax: + 40 21 231 05 19

Email: scac.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr

http://www.ambafrance-ro.org/

 

15 oct 2009 – Stagii la Parlamentul European pentru persoanele cu dizabilitati

 

Parlamentul European ofera stagii platite pentru persoanele cu dizabilitati. Aceste stagii se adreseaza atat absolventilor de studii superioare, cat si celor care au calificari sub acest nivel. Programul ofera stagii platite de 5 luni pentru persoanele cu dizabilitati si se desfasoara in paralel cu alte optiuni de stagiu si vizite de studiu la Secretariatul Parlamentului European.

Principalul scop al programului este de a oferi unor persoane cu dizabilitati o experienta de lucru semnificativa, ca stagiar la Parlamentul European, dandu-le sansa de a se familiariza cu activitatile acestei institutii.

Obiectivele aditionale sunt:

  • sa puna in practica principiile Parlamentului European de sanse egale, prin sprijinirea persoanelor care au dizabilitati sa acumuleze experienta profesionala si sa isi mareasca sansele pentru o viitoare angajare;
  • sa se contribuie la mediul cultural si ocupational al Parlamentului European, prin exemplul pozitiv pe care acesti stagiari il vor oferi, cat si prin contributia lor;
  •  sa se atraga atentia, printre membrii Parlamentului, asupra dizabilitatilor, in acest fel fiind inlaturate rezervele si temerile care ar putea constitui obstacole in calea integrarii persoanelor cu dizabilitati.

Candidatii pentru acest program de stagii platite trebuie:

  • sa fie cetateni ai unui stat membru UE sau ai unui stat candidat;
  • sa aiba peste 18 ani;
  • sa cunoasca la perfectie una dintre limbile oficiale ale UE si sa cunoasca bine si o a doua;
  • sa nu fi beneficiat de nici un alt stagiu platit, sa nu fi fost angajat, mai mult de patru saptamani la rand, intr-o institutie europeana, sau sa fi lucrat, contra cost, mai mult de patru saptamani consecutive, pentru un membru sau un grup politic al Parlamentului European;
  • sa demonstreze ca au o dizabilitate.

Bursa lunara pentru stagiari este de 1119.37 Euro. Celelalte cheltuieli ale stagiarului, legate direct de dizabilitatea sa, pot fi acoperite pana la maximum 50% din valoarea bursei lunare. Daca este cazul, stagiarilor li se vor asigura, la locul de munca, toate conditiile pentru a-i ajuta sa indeplineasca sarcinile pe care le au.

 

Date limita:

15 octombrie (pentru perioada 1 martie – 15 septembrie)

15 mai (pentru perioada 1 octombrie – 15 martie)

 

Documente

 

Pilot programme of traineeships for people with a disability – Information, Rules, Application

http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.doid=147&pageRank=4&language=EN

Description of the pilot programme on traineeships for people with a disability

http://www.europarl.europa.eu/pdf/traineeships/traineeship_programme_disability_en.pdf

 

Contact

European Parliament – Traineeship Office

KAD Building, Office 2C007

European Parliament

L- 2929 Luxembourg

Tel: +352 4300 3697

Fax: +352 43 00 248 82

Email: stages@europarl.europa.eu

http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do?id=147

 

31 oct 2009 – Sprijin pentru actiunile de informare cu privire la politica agrara comuna

 

Comisia Europeana cofinanteaza actiunile de informare cu privire la politica agrara comuna (CAP) care vizeaza, in special:

  • sa contribuie, pe de o parte, la explicarea acestei politici si, pe de alta parte, la aplicarea si dezvoltarea acesteia,
  • sa promoveze modelul european de agricultura si sa ii ajute pe cetateni sa il inteleaga,
  • sa informeze agricultorii si pe toti cei care desfasoara activitati in zonele rurale,
  • sa sensibilizeze cetatenii cu privire la problemele si obiectivele acestei politici.

Se vor finanta urmatoarele tipuri de masuri:

  • campanii de informare complete, care includ mai multe tipuri de activitati de comunicare (de exemplu, actiuni ce combina participarea la targuri cu conferinte si productii audiovizuale),
  • seminarii itinerante in mediul rural,
  • programe televizate si radiofonice (cum ar fi documentare, dezbateri televizate etc.),
  •  actiuni destinate scolilor si universitatilor,
  •  conferinte si seminarii, in special in zonele rurale,
  • vizite in vederea schimbului de informatii, in special intre vechile si noile state membre,
  •  ateliere in zonele rurale destinate multiplicatorilor de informatii catre agricultori si potentiali beneficiari ai actiunilor de dezvoltare rurala,
  • organizarea de standuri de informare la targurile agricole, la care sa participe functionari ai Comisiei si sa se distribuie materiale de informare puse la dispozitie de catre Comisie si autoritatile nationale,
  • alte tipuri de actiuni, precum publicatii si portaluri/site-uri, vor fi luate in considerare numai daca sunt realizate intr-una din limbile celor 12 noi state membre UE.

Grupurile tinta:

  • partile interesate din sectorul agricol, agricultori (fermieri) si alti potentiali beneficiari ai actiunilor de dezvoltare rurala;
  • publicul larg din cele 27 de state membre UE;
  • publicul larg din zonele rurale.

Buget: Suma contributiei acordate de Comisie este intre 20.000 si 200.000 euro pentru fiecare actiune specifica. Contributia Comisiei la actiunile selectate se limiteaza la 50% din totalul costurilor eligibile.

Poate candida orice organism constituit legal, de cel putin 2 ani, intr-un stat membru: organizatii ale fermierilor sau pentru dezvoltare rurala, asociatii de consumatori, asociatii de protectia mediului, autoritati publice din statele membre, media, universitati.

 

Data limita: 31 octombrie 2009

 

Documente

Support for information measures relating to the common agricultural policy: call text and application forms:  http://ec.europa.eu/agriculture/grants/capinfo/index_en.htm

Reform of the common agricultural policy

http://ec.europa.eu/agriculture/capreform/index_en.htm

 

31 oct 2009 – „Fii schimbarea!” (BTC!) – Program de finantare pentru proiecte coordonate de tineri

Peace Child International a creat programul ‘Be The Change! – Fii Schimbarea!’ – un program de actiune pentru sprijinirea tinerilor in implicarea lor in comunitatea din care fac parte si in proiectele de dezvoltare durabila. Programul incurajeaza tinerii din intreaga lume „sa fie schimbarea pe care doresc sa o vada in lume.” (Mahatma Gandhi). Organizatia internationala Peace Child ofera sprijin financiar si asistenta tinerilor pentru a crea si derula proiecte diverse si variate.

Daca ai pana in 25 de ani si un proiect centrat pe dezvoltarea comunitatii tale la nivel local, citeste cu atentie cerintele de finantare ale programului si trimite propunerea ta de proiect la organizatia Peace Child International.

Persoanele responsabile de acest program te vor ghida si iti vor oferi consultanta pentru a identifica problemele si prioritatile locale si, de asemenea, te vor ajuta sa vii cu propriile tale solutii.

 

Se finanteaza proiectele care:

  •  sunt realmente coordonate de tineri
  • raspund nevoilor comunitatii si nu nevoilor individuale (nu se finanteaza taxe scolare sau calatorii private)
  • solicita o finantare de pana la 500 lire sterline si prezinta un buget detaliat
  • sunt derulate de tineri care beneficiaza de ajutorul a doi adulti experimentati si atenti la principiile de co-management
  •  au indicatori de masurare a rezultatelor, care permit evaluarea proiectului
  • pot genera profit (fonduri pentru demararea unei mici afaceri si crearea de locuri de munca). Ele pot, de asemenea, sa fie programe sociale care nu genereaza profit (pentru sanatate, educatie, protectia mediului sau o lucrare de imbunatatire la nivelul comunitatii) si care aduc o valoare adaugata veritabila si durabila pentru comunitate.

Data limita: a fost 31 martie, urmeaza 31 octombrie 2009

 

Daca satisfaci aceste cerinte, descarca formularul de candidatura de pe site si trimite propunerea ta de proiect, inainte de data limita, la biroul cel mai apropiat al organizatiei Peace Child International:

AFRICA: africa@peacechild.org

ASIA: asia@peacechild.org

EUROPA: europe@peacechild.org

AMERICA LATINA: latina@peacechild.org

AMERICA DE NORD: n_america@peacechild.org

MAREA BRITANIE: uk@peacechild.org