Stagii si burse la Centrul European de Limbi Moderne (ECML)



Centrul European de Limbi Moderne (ECML) recrutează stagiari de două ori pe an pentru stagii plătite cu durata de 6 luni.

Principalul rol al ECML, care este o instituţie a Consiliului Europei, este de a servi, în general, la punerea în aplicare a politicilor lingvistice şi la promovarea abordărilor inovatoare pentru învăţarea şi predarea limbilor moderne.

Stagiarii vor avea sarcini precise într-un anumit domeniu. Pentru aceasta sunt propuse patru specializări care corespund la patru tipuri de stagii:

Specializarea web site

– Website: stagiarul va asista webmaster-ul în activitatea sa cotidiană şi va participa la dezvoltarea site-ului ECML, fiind responsabil pentru acurateţea şi actualizarea informaţiilor. Acest stagiu implică o activitate creativă care permite stagiarului să contribuie la elaborarea permanentă a conținutului diferitelor site-uri.

Specializarea program și logistică

– Program: stagiarul va asista secretarul și asistentul de program făcând legătura cu coordonatorii pentru a stabili detaliile practice, contactând participanții la atelier și trimițând documente, asistând echipele și participanții la ateliere și întâlniri, astfel încât totul să funcționeze fără probleme.

Specializarea în documentare

– DRC (Documentation Research Center): stagiarul va asistă cei doi documentariști ai ECML. Acesta trebuie să fie specializat în domenii precum: administrare și organizare biblioteci/documentare/ştiinţele informării. Stagiarul va face parte din echipa Centrului de resurse şi documentare și va participa la indexarea noilor resurse şi la pregătirea produselor de documentare şi la alte activităţi de documentare cotidiene.

Specializarea administrare generală şi financiară

– Administrare: stagiarul va contribui la dezvoltarea bazei de date legate de baza de date de emailuri deja existentă, dar şi la implementarea Windream (Document Management Software), în special la dezvoltarea unui ghid de formare. Stagiarul va fi implicat în procedura de documentare financiară, va copia/scana, clasifica în funcţie de articolul bugetar, va înregistra emailuri, va pregăti corespondenţa către Strasbourg, va corecta baza de date ECML de adrese existentă; va înregistra detalii bancare în baza de date ECML și va pregăti diverse documente pentru seminare legate de plata tichetelor, a formularelor de rezervare cazare.

În toate cele patru cazuri, stagiarul trebuie să aibă spirit de echipă, flexibilitate şi să manifeste interes pentru activităţile ECML.

Cine poate candida

Candidatura va fi luată în considerare numai dacă locuiți într-unul dintre statele membre (a se vedea lista statelor membre).

O indemnizație de subzistență lunară de 720 euro.

ECML nu contribuie la costurile de călătorie din țara de origine a stagiarului către și de la Graz.

În fiecare lună vor fi reținuți 20 de euro din indemnizație pentru a acoperi costurile asigurărilor pe durata şederii.

Termene limită

Candidaturile pentru stagii trebuie să ajungă la ECML până la:

– 28 februarie (pentru perioada iulie-decembrie).

– 31 august (pentru perioada ianuarie-iunie).

Mai multe informații: https://www.ecml.at/Aboutus/Traineeship/tabid/1790/language/en-GB/Default.aspx