Pilonul european al drepturilor socialePilonul european al drepturilor sociale stabilește 20 de principii pentru o Uniune Europeană (UE) mai echitabilă și mai favorabilă incluziunii.

Unind statele membre și oferindu-le orientări privind modul în care pot îmbunătăți viața de zi cu zi, ocuparea forței de muncă și bunăstarea, pilonul este benefic pentru cetățeni și benefic pentru creșterea economică sustenabilă.

Acesta relevă o nouă voință publică și politică de a consolida drepturile sociale într-o perioadă în care există îngrijorări în ceea ce privește viitorul pieței forței de muncă, inegalitățile și schimbările demografice. Pilonul stabilește drepturi pentru lucrătorii cu forme noi și de multe ori precare de încadrare în muncă.

UE și statele membre pun în aplicare pilonul împreună – în colaborare cu partenerii sociali, regiunile, orașele și societatea civilă.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cititorilor interesați mai multe exemplare ale acestui material informativ, în limba română.