Eu în Europa – prezent și perspectiveÎn data de 4 noiembrie 2020, Europe Direct Argeș a organizat o conferință adresată bibliotecarilor și funcționarilor publici din județul Argeș, multiplicatori de informație europeană. Evenimentul s-a derulat în mediul online, pe platforma Cisco Webex.

Au fost diseminate rezultatele sesiunilor de informare despre serviciile de informare și asistență ale Uniunii Europene, care au fost organizate pe parcursul anului 2020, pentru cetățenii din Pitești și din comunele Poienarii de Muscel, Hârsești, Arefu și Mozăceni din județul Argeș, organizate atât fizic, cât și în mediul online.

De asemenea, au fost prezentate și rezultatele derulării proiectului ȘTIM ÎMPREUNĂ! în peste 15 comune din județul Argeș: Bradu, Boteni, Buzoești, Bogați, Coșești, Leordeni, Lerești, Merișani, Mușătești, Poienarii de Muscel, Rucăr, Ștefănești, Vedea, Vlădești și Topoloveni. Complexitatea acțiunilor și prelucrarea fotografiilor, creativitatea, originalitatea și diversitatea activităților ȘTIM derulate pe parcursul anului au adus premii bibliotecilor comunale din Rucăr (locul I), Buzoești (locul II) și Vlădești (locul III).

Reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș au vorbit, în cadrul unui atelier online, despre provocările anului 2020 și despre cum Internetul ne ajută să facem față tuturor schimbărilor survenite în situația actuală, iar reprezentanții Asociației Naționale a Bibliotecilor și Bibliotecarilor Publici din Romania – filiala Argeș au acordat Premiul – Bibliotecarul Anului doamnei Gabriela Șendroiu din cadrul Bibliotecii Comunale Mușătești pentru merite deosebite în anul anterior anului premierii, în semn de recunoaștere a celor mai valoroase proiecte și inițiative locale. Astfel au fost premiați cei mai activi multiplicatori de informație europeană, oameni pasionați de educație și cultură, implicați în diverse proiecte derulate pentru dezvoltare comunitară pe tot parcursul anului 2020.