Anunţuri noi privind politica UE în domeniul energieiComisia Europeană a adoptat, în luna octombrie, o serie de propuneri și rapoarte privind politica energetică, care sunt fundamentale pentru punerea în aplicare a Pactului Verde European și pentru atingerea obiectivului de neutralitate climatică până în 2050, respectiv a obiectivelor ambițioase de reducere a emisiilor pentru 2030.

Au fost adoptate:

  • Strategiaprivind ,,Valul de renovări al clădirilor” pentru a îmbunătăți performanța energetică a clădirilor. Comisia își propune să atingă cel puțin rate duble de renovare în următorii zece ani și să asigure faptul că renovările duc la creșterea eficienței energetice și a utilizării eficiente a resurselor.
  • Ostrategie pentru reducerea emisiilor de metan, care reprezintă al doilea cel mai mare contribuitor la schimbările climatice după dioxidul de carbon.
  • Raportul privind starea uniunii energeticeși documentele însoțitoare, inclusiv evaluări individuale ale celor 27 de planuri naționale privind clima și energia. Aceste rapoarte detaliate evaluează contribuția uniunii energetice la Pactul Verde European, precum și oportunitățile pentru sectorul energetic în urma tranziției verzi.

Detalii în comunicatele de presă.