Natura 2000, Number 48/July 2020Criza provocată de noul coronavirus a demonstrat cât de vulnerabili suntem cu toții și cât de important este să restabilim echilibrul între activitatea umană și natură. Strategia în domeniul biodiversității și strategia „De la fermă la consumator” ocupă un rol central în Pactul verde european și pledează pentru un echilibru nou și mai bun între natură, sistemele alimentare și biodiversitate – pentru a proteja sănătatea și bunăstarea populației și, în același timp, pentru a spori competitivitatea și reziliența UE. Cele două strategii sunt o parte esențială a acestei tranziții majore către care ne îndreptăm.” (Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene).

În ultimele câteva luni, COVID-19 a provocat perturbări majore societății, economiei noastre și a luat o mare importanță asupra vieții și mijloacelor de trai. Începem acum să ne împăcăm cu adevărata amploare a impactului său și găsirea unor modalități de a iniția recuperarea în Europa și în întreaga lume.

Această broșură oferă informații despre: refacerea ecosistemelor pe uscat și pe mare, angajamente la nivelul UE pentru a readuce biodiversitatea Europei pe drumul spre recuperare până în 2030 și tranziția către un sistem alimentar durabil.