Juvenes Translatores 2020 – concurs de traduceri pentru școliDirecția Generală Traduceri a Comisiei Europene (DG Traduceri) organizează concursul online de traducere Juvenes Translatores 2020, care se adresează liceenilor din Uniunea Europeană.

Scopul concursului este de a arăta tinerilor ce înseamnă să fii traducător profesionist. Aceștia trebuie să traducă ca și cum textul ar fi scris pentru tineri de vârsta lor, pentru a-I ajuta să înțeleagă un mesaj scris în altă limbă.

Participanții vor fi apreciați pentru eforturile și abilitatea de a folosi corect termeni și a scrie fluent în limba aleasă, lizibilitatea generală a traducerii și creativitatea soluțiilor găsite.

Dacă școala dumneavoastră vrea să participe, înscrieți-vă pe platforma de concurs între 2 septembrie, ora 12:00 (ora Europei Centrale, adică 13:00, ora României) și 20 octombrie 2020, ora 12:00 (ora Europei Centrale, adică 13:00, ora României).

Apoi va avea loc o tragere la sorți pentru a selecta școlile care vor putea participa la concurs.

Elevii vor putea să participe la un test de traducere care va avea loc în aceeași zi în toate țările UE, 26 noiembrie 2020.Participanții pot alege limba textului de pornire și în ce limba doresc să îl traducă.

Detalii @ https://bit.ly/2HTbmFD