Concurs de eseuri pentru tineriDirecția Generală pentru Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri a Comisiei Europene a lansat concursul de eseuri pentru tineri care se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani din statele membre ale Uniunii Europene și țările partenere COSME.

Cum se poate participa:

Participanții trebuie să scrie un eseu în limba engleză, de maximum 2.500 de cuvinte, pe tema: „De ce au nevoie IMM-urile pentru a deveni durabile și reziliente, în contextul COVID-19 și al altor provocări globale? Cum poate politica UE să ajute cel mai bine antreprenorii?”

Premii:

  • Cei trei finaliști vor fi invitați la Adunarea IMM-urilor 2020 de la Berlin, Germania, în noiembrie, unde își vor prezenta eseurile în fața unei public de peste 500 de delegați din lumea companiilor și antreprenoriatului, iar costurile călătoriei vor fi acoperite de organizatori.
  • Câștigătorul va fi ales prin votul publicului.
  • Pregătire pentru prezentare înainte de susținerea live a speech-ului pe scena Adunării IMM-urilor 2020.
  • Promovarea speech-urilor pe canalele oficiale de social media.

Concursul este parte a Săptămânii europene a IMM-urilor, o campanie anuală paneuropeană pentru promovarea antreprenoriatului în Europa.

Evenimentele emblematice ale Săptămânii sunt Adunarea IMM-urilor și ceremonia decernării Premiilor pentru promovarea întreprinderilor europene.

Termen limită pentru înscriere: 18 septembrie 2020.

Mai multe informații pot fi găsite aici.