Who is prepared for the new digital age?



Cine este pregătit pentru noua eră digitală?

Digitalizarea este o oportunitate enormă și o provocare pentru generația actuală. Revoluționează lumea muncii, structurile de afaceri și lanțurile valorice, precum și inovația și structurile pieței.

Recenta pandemie COVID-19 este o amintire sumbră a relevanței – și a necesității – tehnologiei digitale pentru o varietate de companii și sectoare: de la sănătate la comerțul cu amănuntul, de la producție la educație. Acesta este exact motivul pentru care această publicație este deosebit de relevantă acum, întrucât oferă un instantaneu cu privire la modul în care companiile din Europa și Statele Unite percep nivelurile și disponibilitatea lor de digitalizare.

În acest raport, sunt examinate dovezile cu privire la poziția sectoarelor corporative din UE și SUA în ceea ce privește activitățile de digitalizare utilizând seturi de date noi la nivel de firmă.

Raportul se bazează pe două seturi unice de date, inclusiv Ancheta Băncii Europene de Investiții (EIBIS) 2019 și Ancheta EIBIS Start-up and Scale-up Survey 2019.

În ceea ce privește adoptarea tehnologiilor digitale pentru fiecare țară din Uniunea Europeană și pentru SUA acest raport vă oferă rezultate concrete despre aceste subiect.

European Investment Bank, 2020.