Comisia Europeană lansează o versiune îmbunătățită a portalului său „Exprimați-vă părerea!”



Comisia Europeană a lansat o versiune îmbunătățită a portalului „Exprimați-vă părerea!”, care îi invită pe toți cetățenii (inclusiv întreprinderile și organizațiile neguvernamentale) să își exprime opiniile cu privire la inițiativele Comisiei în etapele-cheie ale procesului legislativ. Noua versiune a portalului ar trebui să îmbunătățească și mai mult activitatea Comisiei de consultare a publicului și de comunicare cu acesta, precum și să sporească transparența. Obiectivul vizat este acela de a ameliora calitatea procesului de elaborare a politicilor UE, datorită contribuțiilor pe care toate părțile interesate relevante le furnizează prin intermediul portalului.

Noua versiune are funcționalități de căutare îmbunătățite, datorită cărora cei care accesează portalul pot găsi mai ușor inițiativa Comisiei care îi interesează cel mai mult. Portalul este mai ușor de utilizat, astfel încât publicul să își poată exprima opiniile prin accesarea directă, pe prima pagină, a celor mai recente consultări de mare interes, cum ar fi consultarea referitoare la strategia privind mobilitatea durabilă și inteligentă.

Comisia consultă o gamă largă de organizații și publicul larg, cu ajutorul unor instrumente de informare printre care se numără și portalul „Exprimați-vă părerea!”. Prin colectarea în mod activ și prin analizarea feedback-ului online, Comisia se asigură că inițiativele UE au capacitatea de a răspunde provocărilor actuale și sunt proporționale cu acestea; printre provocările menționate se numără tranziția verde și cea digitală.

Următoarele trei consultări publice publicate pe noul portal „Exprimați-vă părerea!” ilustrează acest lucru: consultarea referitoare la actul legislativ privind serviciile digitale: aprofundarea pieței interne și clarificarea responsabilităților pentru serviciile digitale, consultarea(link is external) privind mobilitatea durabilă și inteligentă și consultarea privind noua „agendă pentru consumatori”.

Detalii: https://ec.europa.eu/romania/news/20200703_exprimati_va_parerea_ro