A more equal Europe? Convergence and the European Pillar of Social RightsPilonul european al drepturilor sociale este conceput pentru a acționa ca o busolă pentru un proces reînnoit de convergență ascendentă între statele membre pentru condiții mai bune de muncă și de viață. Este însoțit de un tablou de bord social pentru a monitoriza progresele înregistrate de statele membre.

Acest rezumat al politicilor prezintă rezultatele unei investigații privind modelele de convergență ascendentă ale indicatorilor de bază din tabloul de bord social și relația dintre convergență și ciclul de afaceri din 2008 până în 2018.

Rezultatele arată că, deși criza economică care a cuprins Europa din 2008 a încetinit convergența statelor membre cu privire la unii indicatori, convergența ascendentă pentru mai mulți a fost restabilită, inclusiv indicatori privind ocuparea forței de muncă și riscul sărăciei.

În timp ce analiza descoperă dinamici diferite de convergență ascendentă pentru majoritatea indicatorilor, unele foarte stabile și altele mai instabile, puțini indicatori arată încă o tendință descendentă de-a lungul deceniului.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cititorilor un exemplar al acestui material, în limba engleză.

Luxembourg: Publications Office of the European Union.