Stagii la Consiliul European pentru Refugiaţi şi ExilaţiConsiliul European pentru Refugiaţi şi Exilaţi (ECRE) este o reţea paneuropeană formată din organizaţii neguvernamentale de ajutorare a refugiaţilor. ECRE se preocupă de nevoile tuturor indivizilor aflaţi în căutare de refugiu şi protecţie în Europa. Scopul propus este promovarea protecţiei şi integrării refugiaţilor în Europa, pe baza unor valori precum demnitatea umană, drepturile omului sau solidaritatea etnică.

Munca stagiarilor este esenţială pentru proiectele ECRE, iar stagiarii sunt priviţi ca angajaţi. Aceştia îi asistă, de regulă, pe ofiţerii de proiect în munca de cercetare şi analiză şi monitorizează progresele înregistrate de statele europene în domeniile politicilor privind refugiaţii şi al legilor privind drepturile omului.

Stagiile ECRE presupun dezvoltarea unei baze de cunoştinţe solide în probleme legate de refugiaţi şi solicitanţi de azil.

ECRE oferă două stagii plătite de 6 luni în domeniul media și comunicare care încep în data de 24 august 2020.

Condiții:

Stagiile sunt plătite, iar internii lucrează la biroul ECRE de la Bruxelles.

Criterii de eligibilitate:

  • Candidaţii trebuie să aibă o diplomă de studii universitare într-un domeniu relevant (ştiinţe sociale sau politice, drepturile omului, studii de dezvoltare, etc.).
  • Candidații care vor să deruleze un stagiu în domeniul juridic trebuie să dețină o diplomă de studii universitare în drept.
  • Se cer cunoştinţe de limba engleză – fluent în scris şi vorbit. Cunoaşterea unei alte limbi este folositoare, în special franceză şi/sau germană.

Cum poți candida

  • Toţi candidaţii interesaţi, din Europa sau din altă parte, trebuie să trimită un CV și să completeze formularul de candidatură.

Termen limită: 10 iulie 2020.

Pentru locuri disponibile, accesaţi https://www.ecre.org/home/vacancies