Stagii la Consiliul European pentru Refugiaţi şi Exilaţi



Consiliul European pentru Refugiaţi şi Exilaţi (ECRE) este o reţea paneuropeană formată din organizaţii neguvernamentale de ajutorare a refugiaţilor. ECRE se preocupă de nevoile tuturor indivizilor aflaţi în căutare de refugiu şi protecţie în Europa. Scopul propus este promovarea protecţiei şi integrării refugiaţilor în Europa, pe baza unor valori precum demnitatea umană, drepturile omului sau solidaritatea etnică.

ECRE oferă două stagii plătite de 6 luni în domeniul juridic, pentru perioada iulie 2020 – decembrie 2020.

Condiții:

-Stagiile sunt plătite, iar internii lucrează la biroul ECRE de la Bruxelles.

Criterii de eligibilitate:

  • Candidaţii trebuie să aibă o diplomă de studii universitare într-un domeniu relevant (ştiinţe sociale sau politice, drepturile omului, studii de dezvoltare, etc.).
  • Candidații care vor să deruleze un stagiu în domeniul juridic trebuie să dețină o diplomă de studii universitare în drept.
  • Se cer cunoştinţe de limba engleză – fluent în scris şi vorbit. Cunoaşterea unei alte limbi este folositoare, în special franceză şi/sau germană.

Cum poți candida:

  • Toţi candidaţii interesaţi, din Europa sau din altă parte, trebuie să trimită un CV și să completeze formularul de candidatură.

Termen limită: 16 iunie 2020, 23:00 CEST.

Pentru locuri disponibile, accesaţi https://www.ecre.org/home/vacancies

Sursa:

https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/122?fbclid=IwAR2nPRyXnHEvr0OVpG7perC956E0iL2MQIOlVLWhKnrn-TIcQKwgF-fyOHw