Concurs Europe Direct Argeș ”Povești europene desenate”



Azi, de Ziua Copilului, pornim împreună într-o nouă aventură și lansăm concursul ”Povești europene desenate”!

5 zile, 5 autori de povești din Europa, minim 5 desene!

Noi alegem 5 scriitori din țări europene și punem aici pe pagina de facebook a centrului, în fiecare zi, schițe cu personaje îndrăgite din povești scrise de aceștia.
Tot ceea ce trebuie voi să faceți este să alegeți în fiecare zi câte una și să o colorați, apoi să o trimiteți, ajutați de mama sau tata, pe adresa de e-mail a centrului: europearges@gmail.com. Dacă vă este mai simplu, o puteți adăuga direct in rubrica de comentarii a postării din ziua respectivă. Dacă aveți și vreți să desenați alte imagini, dar din aceleași povești, merge și așa!

Lista autorilor ale căror personaje din povești vor fi puse la dispoziția voastră pentru desenat este:

1. Frații Grimm (în germană, Gebrüder Grimm), Jacob (1785–1863) și Wilhelm Grimm (1786–1859). Ei sunt cunoscuți în toată lumea pentru colecția de basme publicată în două volume, care conține, printre altele: ”Albă ca zăpada”, ”Croitorașul cel viteaz”, ”Cenușăreasa”, ”Scufița roșie” și ”Hansel și Gretel”.

2. Carlo Collodi este autorul italian care a scris ”Aventurile lui Pinocchio”, un roman pentru copii. Prima jumătate a cărții a apărut în serial între 1881 și 1883 și ulterior a fost asamblată și completată ca o carte pentru copii în februarie 1883.

3. Hans Christian Andersen, scriitor danez cunoscut pentru ”Mica sirenă”, o poveste despre o sirenă care se jertfește pentru iubirea vieții sale. Ea era fiica zeului Neptun. Într-o zi ea se ridică la suprafața apei, vede o corabie frumos amenajată și se hotărăște să se apropie de ea pentru a o admira.

4. Romancierul francez Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve a scris basmul tradițional Frumoasa și bestia” (franceză: La Belle et la Bête), care a fost publicat în 1740 în ”La Jeune Américaine et les contes marins”.

5. Ion Creangă, scriitorul român care a scris ”Punguța cu 2 bani”.

Concursul se derulează de azi până vineri, dar primim lucrările voastre până duminică, 7 iunie 2020.

Noi vom realiza un album foto online și o expoziție la sediul centrului, cu toate lucrările voastre.

Toți copiii care participă zilnic la concurs vor câștiga!