A practical guide for school leadersAcest ghid este destinat liderilor din școli (profesori, coordonatori etc.) care doresc să știe ce are de oferit programul Erasmus+ în domeniile învățământului preșcolar, primar și secundar. Mai mult, demonstrează cum, cu o planificare atentă și un leadership angajat, Erasmus + poate avansa pe termen scurt și lung interesele școlilor participante, ale personalului și ale elevilor lor.

Europa se schimbă rapid, odată cu progresele tehnologice, crescând globalizarea și migrația răspândită creând atât noi oportunități, cât și provocări. Sistemele școlare pot juca un rol esențial în îndeplinirea acestor provocări prin promovarea educației și a fi în fruntea schimbării și a inovației.

Erasmus + permite oricărui lider de școală motivat de perspectiva de a lucra peste granițe pentru a ajuta la transformarea programelor și avansează educația și formarea în Europa.

Ghidul este format în două părți:

– prima parte demonstrează beneficiile pe care școala dvs. le poate obține în urma solicitării Erasmus+ și examinează oportunitățile disponibile. Veți descoperi, de asemenea, avantajele conectarea cu alte școli online prin eTwinning.

– partea a doua oferă sfaturi în ceea ce privește dezvoltarea unei aplicații de succes, găsind parteneri europeni potriviți și care se bazează pe experiențele dvs. pentru a vă extinde ambițiile Erasmus+. De asemenea, oferă exemple reale de proiecte care să vă inspire, să ajute la generarea ideilor și prezentarea a ceea ce se poate realiza în cadrul programului Erasmus+.

Puteți vizualiza sau descărca acest material informativ de la acest link:

https://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/resources/guide_for_school_leaders2.htm