Ghidul UE pentru întoarcerea la locul de muncă în condiții de siguranță



Cum se pot garanta sănătatea și siguranța lucrătorilor atunci când se întorc la locul de muncă? Această întrebare importantă îi preocupă pe mulți angajatori în acest moment în care țările UE planifică sau realizează întoarcerea treptată la locul de muncă după coronavirus. Pentru a răspunde la această întrebare, Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă (EU-OSHA) a publicat, pe data de 24 aprilie, un ghid privind întoarcerea la serviciu.

Pentru Comisie este extrem de important să se asigure că lucrătorii se pot întoarce la locul de muncă într-un mediu sigur și sănătos. Prin urmare, ghidul publicat astăzi reprezintă o contribuție esențială a UE în această perioadă importantă. De asemenea, ghidul conține linkuri către informații naționale privind sectoare și ocupații specifice. Ghidul se referă la mai multe aspecte:

  • Evaluarea riscurilor și măsuri adecvate
  • Implicarea lucrătorilor
  • Grija față de lucrătorii care au fost bolnavi
  • Planificarea și învățarea pentru viitor
  • O permanentă bună informare
  • Informații pentru sectoare și ocupații

La ghidul elaborat de EU-OSHA în cooperare cu Comisia Europeană au contribuit, de asemenea, Comitetul consultativ tripartit pentru securitate și sănătate la locul de muncă și Comitetul inspectorilor de muncă principali. Ghidul va fi actualizat regulat cu informații fiabile, în funcție de evoluția situației.

Mai multe detalii:  https://ec.europa.eu/romania/news/20200424_ghid_intoarcere_munca_ro