Europe Direct Argeș vă recomandă!Centrul Europe Direct Argeș organizează o campanie de informare în mediul online, pe toată durata stării de urgență a  României, cu îndrumări către materiale didactice, jocuri educative sau recomandări de lectură pe teme europene, pentru tineri și adulți, în scopul dezvoltării personale și profesionale de acasă.

În fiecare sâmbătă, vom posta pe pagina de facebook Europe Direct Argeș câte un material informativ pe teme europene, care va putea fi citit integral online. Astfel în perioada martie – aprilie, am postat deja pe pagina de facebook a centrului următoarele materiale informative:

1.Să descoperim Europa!această broșură oferă o descriere dinamică a Europei și explică pe scurt ce este și cum funcționează Uniunea Europeană.Puteți vizualiza sau descărca broșura de la acest link:
https://europa.eu/…/lets-explore-europ…/NA0114598ROC_002.pdf
Dacă vă plac mai mult jocurile pe calculator, să știți că materialul informativ are și un joc online, unde puteți să vă testați cunoștințele:
https://europa.eu/learning-corner/lets-explore-europe_ro

2. Schimbarea situației articolelor din plastic de unică folosință – acest material vizează care sunt noile norme ale UE cu privire la volumul mare de articole din plastic de unică folosință și de unelte de pescuit care conțin plastic ce poluează mările, pun pericol vietățile marine și ne afectează sănătatea. Normele își propun să reducă utilizarea unică a articolelor din plastic de unică folosință și să ne determine să alegem opțiuni mai ecologice. În acest material regăsiți subiecte despre noile norme, impactul preconizat și pașii de urmat pentru a transpune aceste norme în legislația națională. Îl puteți parcurge integral accesând link-ul: https://op.europa.eu/ro/publication-detail/-/publication/fbc6134e-367f-11ea-ba6e-01aa75ed71a1/language-ro/format-PDF

3. Misterul steluțelor auriicaiet de activități practice! Elevii cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 ani vor putea descoperi, prin joc, ce este Uniunea Europeană. Activitățile propuse au caracter interdisciplinar, abordând șase discipline diferite cuprinse în programa școlară (geografie, matematică, istorie, limbă, științe și educație tehnologică).
V-am făcut curioși? Accesați link-ul: https://op.europa.eu/ro/publication-detail/-/publication/1f6b65cf-a4fe-11e7-837e-01aa75ed71a1/language-ro/format-PDF/source-118521696, majoritatea activităților sunt ”gata de start”!

4. Europa – mai bine împreună! – set pedagogic ce cuprinde trei broșuri și o hartă a Uniunii Europene, ceea ce permite tinerilor să abordeze întrebări despre Uniunea Europeană în trei moduri diferite. Broșura poate fi descărcată de la link-ul: https://op.europa.eu/webpub/com/europe-better-together/ro/