Vizite la Parlamentul European



 Din dorinţa de a îşi face cât mai bine cunoscută activitatea, Parlamentul European organizează vizite pentru grupuri sau vizitatori individuali în toate cele trei locaţii – Bruxelles, Strasbourg şi Luxemburg.

Începând din luna octombrie 2005 Parlamentul oferă grupurilor interesate şi posibilitatea de a participa la o vizită în limba română.

Majoritatea vizitelor la Bruxelles au loc în afara sesiunilor şi constau într-o conferinţă de informare privind activitatea, rolul şi competenţele Parlamentului European (în limba română), precum şi o vizită a hemiciclului. Grupurile trebuie să fie constituite din cel puţin 20 de persoane. La Bruxelles se pot organiza vizite şi în timpul sesiunilor în plen. Pe lângă conferinţa de informare, vizita va cuprinde şi o oră în galeria pentru public, atunci când este posibil. În ziua vizitei, grupurile sunt rugate să se prezinte la intrarea vizitatorilor cu un sfert de oră înainte de ora începerii vizitei. Fiecare participant trebuie să aibă cartea de identitate, paşaportul sau permisul de conducere. Grupurile de vizitatori trebuie să facă rezervare cu cel puţin două luni înainte de data vizitei.

Parlamentul European oferă vizitatorilor indiviuali posibilitatea de a participa la o vizită audio-ghidată, cu durata de aproximativ 30 de minute. Vizitele sunt organizate de luni până joi la ora 10.00 şi la ora 15.00, iar vinerea numai la ora 10.00. Vizitele individuale nu sunt deocamdată disponibile în limba română. Vizitatorii individuali pot asista la sesiunea în plen numai dacă mai sunt locuri disponibile la galeria pentru public. Pentru vizitele individuale, nu este nevoie de rezervare, persoana respectivă trebuie să se prezinte la ora stabilită.

Posibilitatea de a vizita Strasbourg în timpul sesiunilor în plen este limitată, prioritate având grupurile oficiale invitate de către membrii Parlamentului. Vizita grupurilor în afara sesiunilor parlamentare durează în jur de o oră şi jumătate şi constă într-un tur ghidat, precum şi în vizionarea unui scurt film. Uneori poate fi organizată, la cerere, şi o conferinţă de informare. În afara sesiunilor parlamentare, nu sunt posibile vizite pentru vizitatori individuali şi nici organizarea conferinţei în limba română.

Vizitele la Luxemburg se pot organiza numai când Parlamentul nu este în sesiune, la Strasbourg sau la Bruxelles. Vizita grupurilor durează aproximativ o oră şi constă într-o conferinţă de informare şi vizionarea unui scurt film. De asemenea, nu sunt posibile vizite pentru vizitatori individuali şi nici organizarea conferinţei în limba română. Grupurile care vizitează Parlamentul în timpul sesiunilor în plen trebuie să fie de maxim 45 de participanţi, iar vizitatorii trebuie să aibă cel puţin 14 ani în ziua vizitei.

Dacă doriţi şi dumneavoastră să faceţi o vizită la Parlamentul European, puteţi gasi mai multe detalii, precum şi formularul de înscriere pe adresa Parlamentului European: europarl.europa.eu.