Sprijin pentru acţiunile de informare privind politica agrară comună



Comisia Europeană cofinanţează acţiuni de informare referitoare la politica agrară comună (PAC) care vizează, în special, crearea încrederii în UE în rândul tuturor cetățenilor, fermierilor și celor care nu sunt fermieri deopotrivă.

Politica agrară comună (PAC) este o politică care se adresează tuturor cetățenilor UE, iar beneficiile pe care le oferă acestora trebuie sa fie prezentate cu claritate.

Obiective

Pentru publicul larg, obiectivul este de a sensibiliza publicul privind relevanța sprijinului UE pentru agricultură și dezvoltare rurală prin PAC.

Pentru părțile interesate, obiectivul este de a colabora cu părțile interesate (în special fermieri și alte părți interesate active în zonele rurale), pentru a comunica despre PAC persoanelor interesate și publicului larg.

Vor fi finanțate acțiunile care includ mai multe dintre următoarele tipuri de măsuri:

– producerea și distribuirea de materiale multimedia sau audiovizuale;

– campanii web și social media;

– evenimente media;

– conferințe, seminare, ateliere și studii pe teme legate de PAC.

 Tematică

Activitățile de informare propuse ilustrează modul în care PAC trebuie să contribuie în continuare la îndeplinirea priorităților politice ale Comisiei. Politica agricolă comună este una dintre cele mai importante politici ale UE. Este un parteneriat între agricultură și societate și între Europa și fermierii. Este o politică comună pentru toate țările UE. PAC are o serie de obiective, precum sprijinirea fermierilor și îmbunătățirea producției agricole, menținerea zonelor și a peisajelor rurale, menținerea economiei rurale și combaterea schimbărilor climatice și gestionarea durabilă a resurselor naturale.

Propunerile depuse trebuie:

– să furnizeze informații coerente, obiective și cuprinzătoare, atât în ​​interiorul, cât și în afara Uniunii, pentru a oferi o imagine globală a PAC;

– să prezinte beneficiile PAC pentru Europa, fermierii europeni și cetățenii europeni și să remedieze percepțiile greșite și dezinformarea privind agricultura europeană și PAC (folosind fapte și date în vederea sensibilizării publicului privind importanța sprijinului UE pentru agricultură și dezvoltare rurală prin PAC);

– să prezinte rolul agriculturii în societate și să promoveze înțelegerea contribuției enorme pe care sectorul agroalimentar al UE îl aduce economiei extinse a UE;

– să abordeze problema durabilității agriculturii, punând accent pe dimensiunile economice, de mediu și sociale ale PAC.

 Activități

Activitățile de informare trebuie să includă una sau mai multe activități, cum ar fi:

– producerea și distribuirea de materiale multimedia sau audiovizuale;

– campanii web și social media;

– evenimente media;

– conferințe, seminare, ateliere și studii pe teme legate de PAC.

Publicul țintă:

– comunități rurale, părți interesate din sectorul agricol, fermieri și alți potențiali beneficiari ai măsurilor de dezvoltare rurală;

– public general (cu un accent special pe tinerii din mediul urban).

Buget

Bugetul total alocat pentru cofinanțarea activităților este estimat la 4 000 000 euro.

Disponibilitatea bugetului pentru acest apel depinde în continuare de adoptarea bugetului pentru 2020 de către autoritatea bugetară.

Valoarea grantului va fi de minimum 75 000 de euro și maximum 500 000 de euro.

 Cine poate să candideze

Orice organizație înființată legal într-un stat membru al UE: organizații de fermieri sau de dezvoltare rurală, asociații europene, organizații neguvernamentale, autorități publice ale statelor membre, companii media, instituții de învățământ, universități și centre de cercetare.

Termen limită: 21 ianuarie 2020.

Sursa: https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/234

 Mai multe informații: http://ec.europa.eu/agriculture/grants-for-information-measures