Elevii argeșeni, premiați la concursul Lider european 2019Concursul Lider European și-a desemnat câștigătorii iar Argeșul se află pe lista câștigătorilor. Juriul a decis, echipa JAMAKKA, formată din tineri liceeni de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești, primește mențiune. Corina-Ioana Hăbuc, Maria-Andrada Păun, Adelina-Elena Proistosu și Răzvan Florin Nițu sunt tinerii care au ales să participe la acest concurs din proprie inițiativă, dar sub îndrumarea doamnei profesoare Eugenia Zgreabăn.

Un juriu alcătuit din cel puțin patru membri a evaluat proiectele în conformitate cu următoarele criterii: raportarea la valorile europene, identificarea problemei, orientarea către găsirea de soluții, originalitate, calitatea proiectului, coerența lucrului în echipă, sustenabilitatea, plan de implementare – logistică și resurse financiare, impactul asupra vieții de zi cu zi la nivel regional, calitatea prezentării.

Fiecare echipă finalistă va primi un premiu în bani – care vor fi acordați în numerar, prin transfer bancar sau cec după cum urmează:

– 700 de euro pentru locul 1;
– 500 de euro pentru locul 2;
– 300 de euro pentru locul 3;
– 100 de euro pentru cele 5 mențiuni.

Suma tuturor premiilor acordate pentru cele 8 echipe va fi în limita a 2.000 EUR. Premiile vor fi utilizate numai pentru a susține implementarea proiectelor.

Concursul Lider European face parte din campania educațională pe teme europene „Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale. Aflat la a noua ediție online, concursul Lider European este o activitate ce presupune creativitate și provocări, care se adresează elevilor de liceu și reprezintă un mijloc de comunicare între Reprezentanța Comisiei Europene și generațiile și familiile tinere. Acesta provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

De asemenea, competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Detalii: http://www.lidereuropean.ro/echipe-inscrise/