Programe de mobilitate ECF – Granturi de călătorie STEPGranturile de călătorie STEP susțin lucrătorii creativi în domeniul cultural care călătoresc în Europa și în țările învecinate pentru a ajuta la dezvoltarea unei societăți mai incluzive și mai juste din punct de vedere social. Scopul este de a susține persoanele active și implicate în domeniul cultural pentru a călători în Europa sau spre/din țările învecinate către o organizație parteneră pentru o colaborare culturală profesională care servește o comunitate mai mare.

Programul de finanțatre STEP a fost inițiat și gestionat de Fundația Culturală Europeană (ECF), cu suținerea Compagnia di San Paolo (CdSP).

Solicitantul poate reprezenta o organizație, daca aceasta este o organizație profesională nonprofit. Întreprinderile comerciale, asociațiile de studenți, de voluntari sau de amatori nu sunt eligibile pentru susținere STEP.
Aceleași criterii se aplică pentru organizațiile partenere pentru ca acestea să fie parteneri STEP eligibili.

O persoană poate primi o subvenție de călătorie STEP o singură dată.

Pentru aceeași inițiativă pot fi susținute maximum 2 persoane, cu trimiterea în mod individual a candidaturii în scris și cu prezentarea justificată a rolurilor pentru fiecare persoană în cadrul itinerarului călătoriei. Fiecare solicitare va fi luată în considerare individual.

Care sunt țările spre și din care poți călători?

Călătoriile dus-întors în Europa și spre/din țările din vecinătate. Toate direcțiile de călătorie sunt eligibile, cu excepția călătoriilor între Algeria, Egipt, Israel, Iordania, Liban, Libia, Maroc, Teritorille Palestiniene, Siria și Tunisia.
Toate detaliile sunt disponibile aici

Termenul limită pentru înregistrarea candidaturilor este de minimum 50 de zile înainte de data de plecare.

Mai multe informații: https://ecflabs.org/step-travel-grants

Sursa: https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/224