Eu în Europa – prezent și perspective



Centrul Europe Direct Argeș a organizat, în data de 28 noiembrie 2019, o conferință adresată bibliotecarilor și funcționarilor publici din județul Argeș, multiplicatori de informație europeană, ce a avut drept scop informarea cetățenilor din județul Argeș cu privire la modalitățile în care Europa își poate modela viitorul, cu noi orientări de politică și noi priorități: o Europă care protejează, o Europă competitivă, o Europă echitabilă, o Europă durabilă, o Europă influentă.
Au fost prezentate rezultatele obținute în urma dezbaterilor despre viitorul Europei, care au fost organizate pe parcursul anului 2019 în comunele Rucăr, Vlădești, Valea Mare Pravăț și Negrași din județul Argeș. Dezbaterile din teritoriu au avut rolul de a identifica așteptările și părerile cetățenilor cu privire la viitorul Europei în următorii ani.
Prin intermediul aplicației slido.com, participanții la eveniment și-au exprimat dorința de a fi organizate cât mai multe sesiuni de informare pentru cetățenii din localitățile județului Argeș, pe teme europene precum: educație, formare, burse, stagii, oportunități de finanțare, drepturile omului.
Proiecte finanțate prin programul Erasmus+ au fost prezentate ca exemple de bune practici în care se pot implica atât bibliotecari comunali, cadre didactice, cât și membrii din asociații non-guvernamentale prin organizarea de diferite activități educative în mediul rural.
Premierea celor mai activi multiplicatori de informație europeană a suscitat interesul participanților, oameni pasionați de educație și cultură, implicați în diverse proiecte derulate pentru dezvoltarea comunitară pe tot parcursul anului 2019.
Conferința s-a încheiat cu premierea Bibliotecii Comunale Săpata, câștigătoarea concursului online ”Biblioteca mea e cea mai tare!”, biblioteca cu cele mai multe like-uri primite în cadrul concursului derulat în luna septembrie 2019 de către Europe Direct Argeș.