Concursul european „Muzica impotriva saraciei” – 2009



Vrei să dai o mână de ajutor în lupta împotriva sărăciei la nivel mondial şi muzica este modul tău de exprimare?

Concursul „Muzica împotriva sărăciei” – 2009 doreste să ofere tinerilor cetăţeni ai Uniunii Europene şansa de a reflecta asupra rolului fundamental al UE în combaterea sărăciei în lume, prin trimiterea unei melodii pe această temă. Cântecul trebuie să conţină un mesaj legat de lupta împotriva sărăciei sau de cooperarea pentru dezvoltare. Cântecele trebuie trimise la adresa: www.ifightpoverty.eu/music-contest, până pe 31 august 2009.

La această competiţie se pot înscrie cetăţeni ai Uniunii Europene având între 15 si 30 de ani, iar angajaţii Comisiei Europene, agenţiile UE sau companiile cu care Comisia Europeană are relaţii contractuale legate de concurs nu se pot înscrie. Persoanele care au sub 18 ani la momentul înscrierii trebuie să aibă consimţământul scris al unuia dintre părinţi sau al tutorelui legal înainte de a considera cântecul eligibil.

Cântecele trebuie să aibă cel puţin 1 minut şi cel mult 4 minute şi pot fi trimise în două moduri:

A. Fisier video (înregistrează-te într-un video cu aparatul foto sau cu telefonul mobil şi asigură-te că versurile şi muzica pot fi bine auzite; încarcă fişierul video pe You Tube sau pe Dailymotion, sau trimite un link „http” direct de unde se poate descărca fişierul tău.)

B. Fisier audio (trimite un link direct către fişierul tău audio compresat în următoarele formate: Mp3, Wma, ogg, aac şi încarcă fişierul tău pe un server personal sau într-un sistem de partajare a fişierelor precum Rapidshare sau Mediafire; nu trimite un link către un site web, ci mai degrabă un link direct către fişierul tău.)

Prin înscrierea cântecelor, concurenţii acordă Comisiei Europene dreptul de a folosi cântecele în activităţile sale promoţionale. În special, Comisia va avea dreptul de a folosi, difuza, expune, edita si modifica cântecele în parte sau în totalitate.

Comunitatea Europeană promovează egalitatea între femei şi bărbaţi şi va urmări în toate activităţile sale să elimine inegalităţile dintre sexe. În acest context, femeile sunt în special încurajate să participe cu o creaţie.

Câstigătorul concursului va obţine o înregistrare profesională a cântecului înscris, într-un studio profesional. Va fi de asemenea invitat să cânte la Zilele Dezvoltării Europene de la Stockholm pe 22-24 octombrie 2009. Transportul si cazarea vor fi organizate şi plătite de Comisia Europeană.