Ziua Europeană a Limbilor



Europe Direct Argeș a celebrat Ziua Europeană a Limbilor cu două activități inedite menite să promoveze diversitatea lingvistică în Europa.

Vânătoarea de comori organizată de centrul de informare europeană în Biblioteca Județeană Argeș a crescut adrenalina elevilor din clasele a VI-a de la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Pitești, care au învățat lucruri noi despre multilingvismul existent în Europa, familiarizându-se totodată și cu serviciile de bibliotecă.

În partea a doua a zilei, prezentarea interactivă a Monei Șerban de la Smart Academy of Languages despre importanța învățării limbilor europene, fun quizz-ul despre limbile oficiale ale Uniunii Europene și traducerile realizate în cadrul unui concurs au captat atenția atât a voluntarilor Europe Direct Argeș, cât și a elevilor de la Liceul Tehnologic ASTRA din Pitești, participanți în proiectul Euroscola 2019.

Materialele informative în limbi europene mai puțin cunoscute, provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, au fost puse la dispoziția tuturor celor prezenți.

Ambele evenimente, realizate în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, au avut scopul de a convinge tinerii că își pot crea o viață mai bună prin învățarea de limbi străine.