Al 12-lea Seminar pentru jurnaliști ASEF



Fundația Asia-Europa organizează cel de-al 12-lea Seminar pentru jurnaliști ASEF (ASEFJS12), care va avea loc în perioada 13-14 decembrie 2019 la Madrid, Spania. ASEFJS12 este un eveniment conex al celei de a 14-a Reuniuni a miniștrilor de externe ASEM (ASEMFMM14).

Evenimentul dedicat formării, cu tema „Media Trust & Information in the Digital Age”, va oferi tinerilor jurnaliști și profesioniștilor media posibilitatea de a se întâlni și de a-și împărtăși experiența și perspectivele profesionale.

Evenimentul urmărește să ofere tinerilor jurnaliști instrumentele necesare pentru a se dezvolta într-un climat media incert.

Programul își propune să abordeze nevoile și provocările jurnaliștilor, oferindu-le instrumentele necesare pentru a combate dezinformarea în era digitală.

Prin prezentările formatorilor, discuțiile de grup, studiile de caz din țările participanților și examinarea celor mai noi și inovatoare instrumente media, participanții vor dobândi abilitățile necesare pentru a crea propriile inițiative acasă.

Cine poate candida

Solicitanții eligibili trebuie:

• să aibă sub 35 de ani

• să fie cetățeni ai unei țări partenere ASEM

• în prezent, să fie angajați ca jurnaliști sau profesioniști din mass-media (mass-media tradițională, media online, freelancerii sunt toți eligibili)

• să aibă experiență și/sau proiecte pe tema încrederii în media, informării false și dezinformării.

ASEF va subvenționa cheltuielile de călătorie (avion, tren, asigurare de călătorie, costuri de viză) în limitele fixate.

Cazarea și masa vor fi, de asemenea, oferite de către organizatori.

Termen limită pentru depunerea candidaturii: 16 septembrie 2019, 02:00 GMT.

Mai multe informații: http://www.asef.org/projects/themes/media/4714-asefjs12