Concurs foto: “Revendică drepturile tale”Forumul European al Persoanelor cu Dizabilități invită toți cetățenii sau rezidenții UE/SEE, indiferent de vârstă, să participe la concurs și să surprindă într-o singură imagine cum arată accesul la justiție (sau lipsa acestuia) pentru persoanele cu dizabilități.

Cine poate participa

Concursul se adresează cetățenilor UE/SEE sau rezidenților de toate vârstele și nu există taxă de participare.

Cum poți să candidezi

Participanții trebuie să prezinte imagini interesante cu tema „Revendică drepturilor tale”, care să evidențieze experiența persoanelor cu dizabilități în sistemul de justiție, într-o singură fotografie. Dintre acestea trei vor fi selectate pentru a fi premiate.Fiecare participant trebuie să trimită:

  • O singură fotografie (reprezentând tema „Revendică drepturile tale”).
  • O scurtă descriere (în engleză), precum și numele autorului, locul (orașul și țara) în care a fost făcută fotografia.
  • O copie semnată a autorizației pentru drepturi de autor. Sunt necesare două semnături, una de la persoana care a făcut fotografia și una de la persoana (ele) care apare în imagine.
  • Toate fotografiile trebuie să fie originale, iar participantul trebuie să fie singurul proprietar sau cesionarul drepturilor de autor.

Fiecare participant poate trimite o fotografie. Participantul trebuie să fie o persoană și nu o organizație.Un juriu va selecta 20 de finaliști. Toate cele 20 de fotografii ale finaliștilor, inclusiv cele trei câștigătoare, vor fi expuse cu ocazia diferitelor evenimente, precum și în alte țări europene, inclusiv cu ocazia Zilei Europene a Persoanelor cu Dizabilități și expoziției de fotografie de la Bruxelles.

Premii

Din cei 20 de finaliști, juriul va selecta cei 3 câștigători. Aceștia vor primi:

– Premiul 1: 500 de euro;

– Premiul 2: 300 de euro;

– Premiul 3: 200 de euro.

Cei trei câștigători vor fi, de asemenea, invitați la Bruxelles pentru a participa la Ziua Europeană a Persoanelor cu Dizabilități organizată de Comisia Europeană în perioada 28-29 noiembrie 2019, la Bruxelles.

Termen limită: fotografiile trebuie trimise la Naomi Mabita – naomi.mabita@edf-feph.org până la data de 15 septembrie 2019, ora 23.59 CET.

Mai multe informații: http://www.edf-feph.org/newsroom/news/reclaiming-your-rights-2019-photo-competition-now-open-submissions

Sursa:

https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/198?fbclid=IwAR2QA6DMNj_DO62lbP8n5vIXsc7PLBs-fsAEgfWLi0s1Te5Fr-FR5bIxdwU