Teaching careers in Europe – access progression and supportCalitatea predării este crucială pentru ca tinerii să fie inspirați în clasă și să își atingă potențialul maxim. Profesorii fac tot posibilul ca sistemul de educație să fie unul mult mai bun pentru a oferi tinerilor cea mai bună pregătire pentru viața adulților ca membri activi și productivi ai societății. Așteptările mai mari în ceea ce privește rezultatele studenților și presiunile mai mari datorate unei populații de studenți mai diverse, combinate cu o inovație tehnologică rapidă au un impact profund asupra profesiei didactice.

Liderii europeni și factorii de decizie naționali s-au angajat ca parte a educației și a instruirii până în 2020 să identifice provocările și să exploreze cele mai bune modalități de a oferi sprijin pentru profesori, de a le spori profesionalismul și de a-și ridica statutul.

Prezentul raport examinează principalele probleme de politică care afectează viața profesională a profesorilor. Acest raport este împărțit în cinci capitole după cum urmează: planificarea anticipată și principalele provocări în oferta și cererea profesorilor; intrarea în profesie și mobilitatea profesorilor; inducție, dezvoltare profesională și sprijin; dezvoltarea carierei; evaluarea profesorilor.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cetățenilor interesați un exemplar al acestei publicații, în limba engleză.