Festivalul video pentru tineri Plural+ 2019Festivalul PLURAL+ este un festival video pentru tineri care încurajează și împuternicește tinerii din întreaga lume să exploreze problemele sociale presante privind migrația, diversitatea, incluziunea socială și prevenirea xenofobiei și să prezinte lumii viziunea lor creativă.

În fiecare an, PLURAL+ oferă tinerilor din întreaga lume posibilitatea de a-și exprima viziunea și creativitatea prin producții multimedia.

PLURAL+ invită tinerii cu vârste de până la 25 de ani să prezinte filme scurte originale și creative, concentrându-se pe temele migrație, diversitate, incluziune socială și prevenirea xenofobiei.

Cine poate participa

Tineri cu vârste de până la 25 de ani în momentul producerii videoclipurilor lor.

PLURAL+ este organizat pentru trei categorii de vârstă:

1. până la 12 ani

2. 13 – 17 ani și

3. 18-25 de ani.

Mai mulți tineri pot lucra împreună pentru a realiza un singur videoclip, atâta timp cât toți membrii grupului au cel mult 25 de ani.

Cum poți participa

– Videoclipul se poate realiza în orice stil sau gen (animație, documentar, dramă, film muzical, comedie etc.), atâta timp cât are potențialul de a determina publicul să gândească în mod constructiv privind problemele sociale presante.

– Videoclipurile trebuie să aibă o durată cuprinsă între 1 și 5 minute, inclusiv titlu/ri și generic de deschidere/închidere.

– Videoclipurile trebuie să fi fost produse după 31 decembrie 2017, iar dacă nu sunt în limba engleză, trebuie să fie subtitrate în engleză.

– Dacă sunt selectați, participanții trebuie să fie pregătiți să trimită o copie digitală a videoclipului lor în oricare dintre următoarele formate: MOV (de preferat), MP4, AVI, QT, MKV sau FLV. HD este preferat (1920 × 1080), dar nu este necesar.

Cum trimiteți videoclipurile

Pentru a trimite un videoclip, participanții trebuie să completeze mai întâi formularul online.

Videoclipurile pot fi trimise folosind unul dintre cele patru moduri:

1. Prin intermediul unui website cu streaming video (de ex. YouTube sau Vimeo). Dacă se folosește această opțiune, participantul va fi rugat să includă adresa URL a videoclipului în formularul online.

2. Prin intermediul unui website de găzduire a fișierelor (de ex. Dropbox, Google Drive etc.) în care videoclipul participantului este salvat. Dacă se folosește această opțiune, participantul va fi rugat să includă adresa URL a videoclipului în formularul online.

3. Prin email (prin email obișnuit sau prin WeTransfer). Emailul trebuie trimis la plural@unaoc.org cu subiectul „PLURAL+ 2019 VIDEO ENTRY”. În corpul emailului trebuie să fie inclus numele realizatorului (realizatorilor), iar formularul PLURAL+ completat trebuie atașat. Acesta din urmă vă va fi trimis automat odată ce trimiteți formularul.

4. Prin poștă. Participantul poate să-și salveze videoclipul pe un DVD și să scrie pe acesta cu un marker permanent numele (sau numele realizatorilor) și titlul videoclipului în limba engleză. Acesta trebuie apoi trimis prin poștă la adresa de mai jos, incluzând versiunea tipărită a formularului de înscriere PLURAL+ în pachet.

United Nations Alliance of Civilizations
PLURAL+ Youth Video Festival
730 Third Avenue, 20th Floor
New York, NY 10017
USA

Premii

Premiul juriului PLURAL+ este acordat de un juriu internațional pentru un videoclip din fiecare categorie de vârstă: până la 12 ani, 13-17 ani, 18-25 ani. De asemenea, un film va primi Premiul special PLURAL+ pentru prevenirea xenofobiei.

Câștigători vor fi invitați să călătorească la New York, având toate cheltuielile acoperite, pentru a-și prezenta filmele în cadrul ceremoniei anuale a Premiilor PLURAL+, în noiembrie 2019, la sediul Organizației Națiunilor Unite.

Videoclipurile câștigătoare PLURAL+ vor obține astfel expunere internațională, iar câștigătorii PLURAL+ vor avea ocazia să se întâlnească cu numeroși profesioniști, colegi și organizații și să exploreze oportunități de distribuire și diseminare a filmelor lor.

Termen limită: 16 iulie 2019, miezul nopții EST.

Aflați mai multe informații: https://pluralplus.unaoc.org/

Sursa: https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/161