Forumul mondial pentru democrație – Delegație de tineretForumul mondial pentru democrație de la Strasbourg este o reuniune anuală a liderilor, factorilor de decizie, activiștilor din societatea civilă, reprezentanților mediului de afaceri, a persoanelor inovatoare din domeniul social, a reprezentanților mediului academic și din mass-media dedicată dezbaterilor privind principalele provocări cu care se confruntă democrațiile din întreaga lume și încurajării inovării în domeniul democrației.

Tema Forumului mondial pentru democrație este “Democrație și informare” cu două subteme principale:

-Democrația moare în întuneric: obținem informațiile de care avem nevoie?

-Informația și viitorul: pierduți în spațiu sau stăpâni pe propria soartă?

În acest context, Departamentul Tineret al Consiliului Europei invită 50-60 de tineri să participe și să se implice alături de factori de decizie și formatori de opinie pentru a reflecta asupra temei Democrația și informarea.

Cine poate candida

Candidații eligibili trebuie:

-Să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani (pot fi admise excepții în cazuri speciale);

-Să poată comunica și lucra în limba engleză;

-Să fie implicați activ în inițiative ale societății civile pentru democrație;

-Să fie motivați să contribuie la dezvoltarea de noi idei privind tineretul și democrația;

-Să fie pregătiți să împărtășească provocările cu care se confruntă privind mass-media, știrile false, informarea și efectele asupra democrației;

-Să fie pregătiți să adopte o abordare orientată spre soluții introducând noi idei și viziuni asupra problemei mass-media, știrilor false, informării și democrației;

-Să fie disponibili să participe la întregul program al Forumului mondial pentru democrație și, în prealabil, la procesul de pregătire.

Se oferă un număr limitat de locuri pentru a permite participanților de la edițiile anterioare ale Forumului mondial pentru democrație să participe.

Cum poți candida

Toți candidații trebuie să trimită formularul de candidatură online.

De asemenea, aceștia trebuie să posteze un film scurt de 1 minut pe YouTube sau altă platformă video care poate fi accesată cu ușurință, cu linkul atașat la formularul de candidatură online.

Filmul trebuie să prezinte motivația privind participarea la WFD a candidatului. Daca link-ul către film nu este accesibil, candidatura nu va fi luată în considerare. Daca din motive de securitate personală  candidații nu doresc să posteze filmul pe o platformă publică, atunci secretariatul trebuie să fie contactat înainte de termenul limită la WFDYouth@coe.int.

Vă rugăm să rețineți că participanții selectați care au nevoie de viză pentru a veni la Strasbourg trebuie să înceapă procedurile de obținere a vizelor imediat după ce au fost informați despre selecție.

Limba de lucru a evenimentului este engleza.

Cheltuielile de călătorie și viză vor fi rambursate în urma prezentării documentelor justificative, în conformitate cu regulile Consiliului Europei.

Cazarea și masa sunt asigurate și plătite de Consiliul Europei (sosirea duminică, 3 noiembrie și plecarea sâmbătă, 9 noiembrie).

Participanții vor fi cazați la Centrul European pentru Tineret de la Strasbourg (EYCS).

Termen limită: formularul de candidatură care include un link pentru film trebuie trimis online înainte de 12 iulie 2019, CET 13:00 (1 p.m.) împreună cu o scrisoare de susținere de la ONG-ul vostru/organizația de trimitere dacă acest lucru este relevant.

În cazul problemelor tehnice legate de utilizarea platformei, vă rugăm să trimiteți un email la youthapplications@coe.int.
Pentru alte întrebări vă rugăm să trimiteți un email la WFDYouth@coe.int.

Mai multe informații: https://www.coe.int/en/web/youth/-/call-for-applications-world-forum-for-democracy-2019-youth-delegation

Sursa: https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/160?fbclid=IwAR1PO55e8i0Z-gqggz7tSElxfSZMOGJWy_39hUnp3d3_scNH6XoXhmpQ1-Q